26-річна активістка Майдану Юлія Марушевська від сьогодні почне працювати керівником Одеської митниці (ФОТО)

В інтернеті вже почалися "дебати" з приводу, на які Тарас Шамайда іронічно коментує: "Обурюються, що керувати митницею в Одесі призначили недосвідчену активістку Майдану ті самі люди, які вчора кричали, що влада тримає старі кадри. Соупадєніє? Не думаю".

Сама Марушевська заявляє: "Моє призначення передбачає рішення, що не вимагають "митної" освіти".

Марушевська, яка днями буде призначена новим керівником регіональної митниці, називає своє призначення політичним.

Про це вона сказала в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Ми говоримо про те, що це призначення є політичним, воно передбачає прийняття конкретних рішень, які в принципі не вимагають освіти в цьому напрямку. Я цілком свідома того, що гуманітарна освіта – це не технічна, не економічна. Але, на жаль, люди з економічною освітою на митниці вже роками беруть хабарі і не дають розвиватися області та країні загалом», - переконана Марушевська.

Нагадаємо, у п'ятницю Президент Петро Порошенко оголосив заступника одеського губернатора Юлію Марушевську керівником одеської митниці.

Про це він сказав, відкриваючи новий Центр адміністративних послуг в Одесі, повідомляє твіттер президента.

За його словами, Марушевська очолить митницю вже з понеділка.

Кандидатуру активістки Майдану Марушевської підтримував одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі. У той же час голова Державної фіскальної служби Насіров відносився до неї скептично.

Юлія Марушевська народилася в 1989 році у Миколаївській області. Відома як активний учасник Майдану. З червня по вересень 2015 року працювала директором департаменту "Агентство з питань інвестицій і розвитку" Одеської ОДА, потім - заступником Саакашвілі. Свого часу закінчила Київський національний університет ім. Т. Шевченка за фахом "філологія".

митниця саакашвілі марушевська одещина

Знак гривні
Знак гривні