Гуменюк не визнає своєї провини

Печерський суд арештував Ігоря Гуменюка, якого підозрюють у киданні гранати під будівлею Верховної Ради 31 серпня, на 2 місяці- пише Інсайдер із зали суду.

Гуменюк не визнає своєї провини, про що раніше заявив його адвокат Сидір Кізін. За його словами, будь-яких доказів того, що його підзахисний кинув гранату, в матеріалах справи начебто немає.

Через події 31 серпня біля будівлі Верховної Ради 18 особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів.

Одному із затриманих повідомлено про підозру за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) та ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

Іншим затриманим інкримінують ч. 3 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 293 (групове порушення громадського порядку) та ч. 2 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу.

31 серпня під час проведення мітингу біля Верховної Ради один із мітингувальниів кинув вибуховий пристрій у кордон Нацгвардії. За даними прокуратури, це була оборонна граната РГО з осколочними елементами.

Унаслідок подій три людини загинули, понад 150 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Серед потерпілих понад 130 правоохоронців, 11 цивільних осіб, з яких один неповнолітній і троє представників засобів масової інформації.

маразм скандал кримінал Рада тероризм свобода суд гуменюк

Знак гривні
Знак гривні