Росіяни під час кризи зривають злість на тих, хто тікав з України в Росію

У Росії наростають міжнаціональні конфлікти, спрямовані проти біженців з України. Росіяни, розлючені кризою і санкціями, звинувачують у всьому етнічних українців та зривають злість на тих, хто ще недавно тікав від війни в пошуках мирного життя.

Про це пише Інфонапалм.

Так, у Петропавловську-Камчатському стався побутовий конфлікт із міжнаціональним відтінком. За словами біженців, які прибули з Луганська, місцева мешканка, обізвавши їх дочку «хохлушкою», побила її.

Як розповіла Олеся Мустафа, її діти на Камчатці зіткнулися з неприязним ставленням з боку місцевих жителів.

Потерпілі з Луганська

14-річна Іра і 11-річна Поліна приїхали на півострів до бабусі, рятуючись від війни на Донбасі. Вони оселилися в будинку на Індустріальній вулиці. У минулі вихідні відбулися інциденти, які змусили сім'ю звернутися в поліцію.

За словами Іри, в суботу вона разом із Поліною, а також їх подруги гуляли у дворі. Біля дерева дівчинки побудували два «штабика» - один для маленьких хлопців, а другий для таких, як вони, постарше. Коли через деякий час сестри повернулися кататися на гойдалках, дорослі прийняли їх недоброзичливо.

«Почали крити нас матом, виганяти й ображати нашу маму. Потім вони назвали нас із сестрою «хохлушками» і сказали, що нам треба дати в руки зброю», - розповіла кореспонденту Іра.

Вона додала, що кульмінація конфлікту сталася наступного дня, в неділю. Дівчатка каталися на гойдалках на майданчику недалеко від будинку. Незабаром туди прийшов 5-річний Родіон. Він син однієї з жінок, напередодні вже конфліктував з біженцями.

«Хлопчик з матами почав нас питати, навіщо ми сюди« приперлися». Потім один хлопців кинув у нього палицю, після чого Родіон втік. Через деякий час прийшла його мати. Жінка схопила мене за волосся, нахилила назад і вдарила кулаком. Потім сусідка пообіцяла розбити мені обличчя і навіть вбити мене, якщо «хоч слово скажу» її синові. Перед відходом вона кинула, що я «хохлушка» і мені тут не місце», - додала Іра.

У цей же день родичі дівчаток подзвонили в поліцію і написали заяву дільничному.
У поліції підтвердили: з дитячої поліклініки № 2 дійсно надійшла інформація про те, що приходила мати з дівчинкою, яку жінка вдарила в низ живота на дитячому майданчику по вулиці Індустріальній. В даний час за фактом події проводиться перевірка.

За словами постраждалої сторони, інциденти мали явно міжнаціональний характер.

Нагадаємо, що 17 серпня російська ділова газета "Взгляд" також опублікувала розгорнутий матеріал про проблеми інтеграції українських біженців в російське суспільство. У своєму матеріалі видання підкреслює:

"Жителі Донбасу з точки зору культури, традицій і мови мало відрізняються від більшості росіян, проте проблеми асиміляції для біженців з Південного Сходу України стали для багатьох сюрпризом. Ці проблеми досить істотні, в наявності постійні конфлікти між біженцями та місцевими і навіть маргіналізація мігрантів".

Досить багато людей повірили російській пропаганді і тікали від війни на Донбасі в РФ, в надії на "братську любов". Як виявилося, там їх не тільки ніхто не чекає, але і бачать в них корінь всіх проблем.

Гугл показує настрої росіян і їхню братерську любов

луганщина біженці росія пропаганда

Знак гривні
Знак гривні