Forbes Курченка - підробка. Справжній Forbes позбавив український ліцензії

Американський видавничий дім Forbes позбавив права UMH Group Сергія Курченко використовувати бренд.

Про це повідомила старший віце-президент з корпоративних комунікацій Forbes Media Мія Карбонелл.

Відповідь представника Forbes Media розмістила у своєму Facebook журналіст видання ЛІГАБізнесІнформ Марія Бровінська, - пише УП.

Згідно з повідомленням, рішення видавця пов'язано з тим, що 30 липня уряд США включив "фінансиста" сім'ї Януковича Сергія Курченка до списку осіб, на яких поширюються санкції.
"Згідно з розпорядженням уряду США, Forbes за станом на 6 серпня вжив усіх заходів, щоб відмовити Forbes Україна у доступі до контенту і бренду. У зв'язку з цим Forbes більш не надає UMH Group авторизований доступ до бренду Forbes для сайту UMH, а також доступ до домену forbes.ua", - наголошується у повідомленні Карбонелл.

Зазначено також, що Forbes обмежив використання ліцензії для Forbes Україна ще в 2014 році.

Раніше стало відомо, що український Forbes змінив домен - з forbes.ua на forbes.net.ua. В UMH Group ніяк не пояснили зміну домену. Головний редактор Forbes Михайло Котов від коментаря відмовився.

Як відомо, в Україні домен верхнього рівня в зоні .UA можна отримати і використовувати тільки у разі, якщо у власника сайту є свідоцтво про реєстрацію торгової марки.

Forbes Media планував позиватися в арбітражному суді і доводити, що у 2013 році новий власник видання ввів там цензуру, і на цій підставі відмовити йому в ліцензії. Процес відкликання ліцензії почався ще 2014-го року і просувався вкрай повільно.

Forbes скандал сша україна змі Курченко

Знак гривні
Знак гривні