В Одесі затримали людину, що виготовляла бомби для терактів (ФОТО)

Співробітники Служби безпеки України затримали одесита, який виготовляв саморобні вибухові пристрої для терористичної групи, що здійснила вибухи на Одеській залізниці.

Про це повідомляє Думская.

«Під час обшуку в затриманого вилучено деталі для виготовлення нових саморобних вибухових пристроїв. За висновком експертів, вони ідентичні тим, що використовувалися у вибухівці при здійсненні терактів на залізниці в квітні-червні 2015 року. Спільник терористів повідомив, що особисто виготовив і передав ватажкові диверсантів 19 радіокерованих і таймерних електронних детонаторів. Спецслужба перевіряє інформацію про його причетність до вибуху в одеському кафе «У Ангелова», - йдеться в повідомленні.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14 і ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України. Оперативно-слідчі дії щодо встановлення інших спільників терористів тривають.

Крім того, в СБУ тепер уже офіційно підтвердили інформацію про затримання терористичної групи на початку липня й уточнили кількість затриманих:

«Диверсійно-терористична група, для якої готувалися вибухові пристрої, діяла на території Миколаївської та Одеської областей. Найближчим часом вони готували підрив мосту в Миколаєві. На початку липня в ході масштабної спецоперації співробітники СБУ затримали 16 членів цієї групи».

тероризм одещина

Знак гривні
Знак гривні