Як змінилася форма ЗСУ (ФОТО)

Цього літа армія почне отримувати нову літню форму. Її розробкою займалися активісти під керівництвом волонтера Костянтина Лісника.

"У хлопців було дуже багато скарг на стару літню форму: вона плавиться і дихати в ній неможливо. Це пов'язано з тим, що виробники робили тканини з порушенням технології, - каже Лісник. - Ми проаналізували досвід США, Литви, Німеччини, СРСР і розробили 5 типів тканин: 100% бавовна, саржа, твил (65% бавовна, 35% поліестер) і два типи тканини ріпстоп. Усі тканини з двома типами обробки: маслобензиностійка та вогнетривка. Залежно від ситуації, Міноборони може замовляти форму з тієї чи іншої тканини", - цитує його Сегодня

Також волонтер додав, що був перероблений і функціонал форми.

"У формі, яка використовується зараз, тенденції 10-річної давності. Наприклад, раніше мало носили бронежилети, зараз їх носять постійно. Але в старій формі є нагрудні кишені, доступ до яких заблокований через бронежилет. Багато інших непотрібних функцій: липучка, блискавка, гудзики. Навіщо? Ми зробили костюм, витрата тканини якого на метр менше, а також два типи застібки.

Коштувати форма буде на 20% дешевше ", - резюмував Лісник.

У Міноборони кажуть, що на цьому тижні пройде тендер на фабрику, яка займеться пошиттям. Вартість комплекту у відомстві не уточнюють, але кажуть, що все оплатить держава.

Багато уваги було приділено і взуття військових.

"Нові шкарпетки не гірше, ніж в армії США. Вони досить товсті, щоб вбирати потовиділення. Черевики демісезонні з якісної шкіри завтовшки 2,2 мм з нейлоновою підкладкою і хорошою підошвою", - додав Лісник.

армія форма

Знак гривні
Знак гривні