Серед затриманих за вбивство Бузини - ультраправий з організації, що давно воює з міліцією

Андрій Медведько, підозрюваний в убивстві журналіста Олеся Бузини, заперечує причетність до цього злочину.

Про це він сказав журналістам перед початком судового засідання в Шевченківському районному суді Києва.

"Я цього не робив... Я в цей момент був зайнятий зовсім іншими справами", - заявив затриманий.

Він заперечує, що отримав повістки на допит від правоохоронців.
Андрій Медведько також заявив, що міліціонери побили його при затриманні. Крім того, за ним нібито тривалий час вели стеження.

Затриманий останнім часом викривав "недолюстрованих працівників МВС, які розганяли Майдан", а також нібито готував до оприлюднення якісь документи щодо "злочинів керівництва МВС". До цього він служив як доброволець у зоні АТО.

Між тим Медведько, з ультраправої організації С14, яка давно "воює" з міліцейською "наружкою".

Але інша сторона медалі - серед крайньоправих, за нашими даними, справді є настрої самим "валити" рупорів Росії й екс-регіоналів.

Про війну С14 та міліції у своєму інтервю часів Майдану розповідав лідер С14 Євген Карась:

"...ми зловили міліцейську спецгрупу, елітний “ескадрон смерті”

В.Г.: Це ті троє міліціонерів, через яких МВС погрожувало штурмом Київради?

Так. Це не просто якісь менти. Це ті, хто нападав на наших активістів минулої весни, хто зараз слідкує за активістами і вивозить їх у ліс на допити. Це сьомий відділ МВС плюс бійці антитерористичного підрозділу.

У групі, яку впіймали на Майдані, було два співробітники сьомого відділу і один - з антитерору.

В.Г.: Розкажи детальніше. Де ви їх знайшли, як впізнали?

Один з активістів охорони побачив їх на Майдані. І впізнав, що це ті люди, які торік (тобто 2013 - ред) нападали з кастетами на активістів, у тому числі - на мого брата. Нам вдалося ще тоді їх зняти на відео. От один із хлопців, який бачив це відео, впізнав їх обличчя".

У свіжому пості на ФБ Карась (зараз на фронті) пише: "Менсон (Медведько - ред) єдиний з нас лишився в Києві і на днях зустрічався з активістами щодо суду по люстрації Паскала, зама Авакова що керував стеженням за активістами Майдану під час революції".

Командир батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Київ-2» Богдан Войцеховський здивувався обвинуваченням одного зі своїх колишніх бійців у причетності до вбивства журналіста Олеся Бузини.

«Він спеціалізувався як сапер, гарний боєць. На нього можна було покластися, і я готовий був із ним служити й далі. Щодо звинувачень – я про це почув лише від вас. По службі можу його характеризувати лише з позитивної сторони», – заявив комбат Радіо Свобода.

За словами Войцеховського, підозрюваний служив у батальйоні протягом осені 2014 року.

«А. М. перейшов від нас 4–5 місяців тому. Він хотів воювати більше, а в нас тоді були більш міліцейські функції. Разом із ще кількома хлопцями він перейшов до спецпідрозділу «Гарпун», сформованого на базі Київського обласного управління МВС», – розповів Войцеховський Радіо Свобода.

Сам підозрюваний ще 8 червня написав у своєму Facebook, що звільнився з лав МВС.

"Війна, яка зараз точиться на сході, не є ні визвольною, ні національною. Ми не йдемо в атаку, ворог не йде в атаку. Лише безцільні обстріли. Самі батальйони забруднили себе різного роду "мутками"", – написав він.

Нагадаємо, правоохоронці затримали трьох підозрюваних у розстрілі журналісти Бузини, яке сталося в Києві 16 квітня цього року.

Джерела: УП, Лівий Берег, Радіо Свобода

вбивство бузина медведько мвс

Знак гривні
Знак гривні