Наливайченко конфліктує з Порошенком: не хоче у відставку, не хоче нових посад - йде в політику

Голова СБУ Валентин Наливайченко відмовився від запропонованих йому посад і не піде добровільно у відставку.

Про це повідомляють джерела INSIDER в адміністрації президента.

Наливайченко відмовився від усіх пропозицій щодо посад і сказав, що йде займатися політикою і громадською діяльністю, зазначив співрозмовник.

За словами джерела, у четвер президент Петро Порошенко збирається внести подання на звільнення голови СБУ.

Як відомо, у понеділок на зустрічі зі своєю фракцією президент повідомив, що збирається внести подання на звільнення Наливайченка, мотивуючи це тим, що СБУ не виправдало сподівань суспільства.

За словами співрозмовників, станом на минулу середу існувала домовленість про те, що Наливайченко перейде на посаду керівника Служби зовнішньої розвідки, а його посаду обійме близький до Порошенка заступник глави СБУ Василь Грицак.

Однак після цього Наливайченко зробив низку гучних заяв про причетність екс-керівництва Генпрокуратури до діяльності компанії БРСМ, нафтобаза якої згоріла минулого тижня, а також заявив про намір розслідувати схеми постачання палива Міноборони та звільнити своїх підлеглих, які займалися антикорупційною діяльністю.

Після цього Наливайченко був викликаний на допит у Генпрокуратуру.

Оскільки в парламенті не було достатньої кількості голосів за відставку Наливайченка, то з ним спробували ще раз домовитися про перехід на іншу посаду, зокрема, віце-прем'єра з євроінтеграції. Але Наливайченко відмовився й від цієї пропозиції.

порошенко ГПУ сбу пожежа наливайченко конфлікт київщина

Знак гривні
Знак гривні