Саакашвілі влаштував рознос прокурорам Одещини за рекет і бандитизм (ВІДЕО)

Голова Одеської ОДА на нараді різко розкритикував роботу прокурорів області.

Про це повідомляє прес-служба політика.

Свій виступ Саакашвілі почав так: "Я останні дні збираю інформацію від підприємців області і це стосується саме діяльності деяких із ваших прокурорів, пов'язаних з тим, що з моєї точки зору є прямим наслідком або рецидивом загального нагляду.

Я був у Ренійському районі. Там катастрофічна бідність і людям потрібно дуже багато речей. Один місцевий підприємець робить поромну переправу на Румунію. У тій місцевості- це просто життєво необхідно, я був у Вилковому, якщо б там була поромна переправа, то кількість туристів була б у рази більше. Я не знаю, у п'ять-шість-сім разів більшою. Природно, вони там починають робити переправу. Прокуратура ж прямо направляє лист, де написано, що ми вимагаємо у вас документи з метою подальшого можливого позову, що ми повинні пред'явити вам".

Він поставив запитання прокурору поруч: "Ви в курсі цього?"

Прокурор відповів: "Конкретно в ситуації я не в курсі, саме щодо цієї переправи, але хочу сказати, що це вписується в принципі у функціональні обов'язки прокуратури".

Губернатор його перебив: "Вибачте, функціональний обов'язок прокуратури - лякати інвестора, як тільки він зайде? Почекайте! Я інвестор, заходжу. І перше, що я отримую від держави - не допомогу, не дружбу, а отримую листа від прокуратури, що надішліть мені документи, щоб потім я мав можливість проти вас відкрити позови і посадити. Це називається рекет, дорогий мій. Бандитизм - це функціональний обов'язок прокуратури? Це називається бандитизм і рекет! Коли заходить бізнесмен, і коли перше, що він отримує від правоохоронних органів, - "надішліть мені документи, бо я потім повинен вас посадити", то це називається бандитизм. Ви збираєтеся і далі продовжувати тероризувати бізнес із метою отримання хабарів, бо інакше це не називається?".

Під час свого емоційного виступу чиновник, зокрема, розкритикував дії заступника прокурора Одещини Тетяни Горностаєвої, яка є донькою колишньої дружини генпрокурора Віктора Шокіна.

Хтось із прокурорів сказав про "інтереси держави", на що губернатор відреагував так: "Це казки, про інтерес держави. Інтерес держави - це не ваш інтерес, не інтерес Горностаєвої. Й інтерес держави - для мене - інтерес бізнесмена, інвестора. Так. Ваш інтерес, Горностаєвої інтерес - це не інтерес держави. Це не інтерес ОДА тут. Інтерес ОДА - створити робочі місця, закликаючи бізнесменів, створити їм тепличні умови, здувати з них порошинки, щоб вони себе добре почували.

Які державні інтереси? Які можуть бути державні інтереси більше, ніж створення робочих місць і щоб люди отримували зарплату, коли голодно зараз? Які інші можуть бути державні інтереси сьогодні в Україні?

Державний інтерес єдиний - всіляко підтримувати цих людей. Так!

Формально ви знайдете привід. Ви великі майстри. А реально - це рекет над бізнесом".

саакашвілі одещина

Знак гривні
Знак гривні