Коломойський не збирається повертати державі контроль над Укртранснафтою (ДОКУМЕНТ)

Перший заступник екс-голови правління "Укртранснафти" Наталія Парахоняк звернулася до Господарського суду Києва з вимогою скасувати рішення загальних зборів нафтотранспортної компанії від 12 березня 2015 року.

Про це йдеться в копії судового позову на адресу НАК "Нафтогаз України" (від 26 березня), яка є в розпорядженні INSIDER.

У своєму судовому позові Парахоняк вимагає визнати протиправним дострокове припинення повноважень членів наглядової ради "Укртранснафти" Бойчука А. М. та Насвіщука С. В. Замість них акціонери призначили членами наглядової ради Білана О. М. та Пономаренка О. В.

Позивач вважає, що рішення загальних зборів від 12 березня винесено з порушенням норм чинного законодавства.

Перестановки в наглядовій раді дали можливість звільнити багаторічного голову правління Олександра Лазорка, який управляв компанією в інтересах олігарха Ігоря Коломойського.

В судовому позові Парахоняк підписалася, як виконуючий обов’язків голови правління "Укртранснафти", яка діє на підставі наказу голови правління Лазорка.

Як відомо, наглядова рада "Укртранснафти" відсторонила Лазорка від здійснення повноважень голови правління товариства з 19 березня. Тим не менше Лазорко відмовився визнавати свою відставку і пішов на лікарняний, призначивши 20 березня в. о. компанії Парахоняк.

Нагадаємо, 19 березня в.о. голови "Укртранснафти" було призначено Юрія Мірошника. Після цього, у вечері, Коломойський разом з охороною прибув до офісу "Укртранснафти", в якому провів кілька годин. Після цього він заявив про намір невідкладно зустрітися та обговорити зміну керівництва державної компанії з президентом Петром Порошенком.

"Укртранснафти" – монополіст з постачання нафти нафтопроводами. На 100% належить державі в особі НАК "Нафтогаз".

нафта конфлікт коломойський

Знак гривні
Знак гривні