Коломойський пригнав два автобуси автоматників і барикадується в Укрнафті, а Укртранснафту захищає від злочинної групи Єремеєва (ФОТО)

На територію заднього двору будівлі "Укранафти" вночі прибули 2 мікроавтобуси з людьми у камуфляжі та озброєні автоматами.

Про це повідомляє кореспондент INSIDER.

Мікроавтобус та броньований КРАЗ заїхали з боку вулиці Артема в арку на вулиці Кудрявській.

Інший в’їзд також перекритий КРАЗом без опізнавальних знаків .

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка", журналіст Сергій Лещенко заявляє, що голова Дніпропетровської ОДА, олігарх Ігор Коломойський перед тим у неділю "барикадувався в "Укрнафті".

Про це він повідомив у своєму Facebook, опублікувавши відповідні світлини 22 березня.

"Коломойський барикадується в "Укрнафті". Не плутайте з "Укртранснафта", яку захопив Коломойський у четвер. Прямо зараз, у неділю, будівлю "Укрнафти" на Нестеровському провулку обносять залізними гратами. Залишилося "зварити" кілька секцій", - написав він у соцмережі.

Ігор Коломойський заявив, що "Укртранснафтою" прагне заволодіти "організоване злочинне угрупування", на чолі якого стоїть нардеп Ігор Єремеєв.

Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.Тиждень, показаному 22 березня.

"У нас у нафтопродуктовому бізнесі є група "Континіум", якою керує, не побоюся цього слова, організоване злочинне угрупування (ОЗУ), на чолі якого стоїть депутат (Ігор) Єремеєв і який стоїть за всіма цими подіями. На АЗС "Укрнафти", "Укртатнафти", "Сентоза", "Авіас" ціни на бензин - на 2-3 гривні дешевші. А це не дає Єремеєву спокою", - сказав Коломойський.

За його словами, парламентар "змовився з усім ринком - вони підвищують-знижують ціни за телефонними дзвінками".

"Пан Єремеєв хоче заробляти багато, і ми стоїмо йому поперек горла. Для того, щоб зруйнувати нашу систему торгівлі, яка йому заважає, йому потрібно нанести удар по переробному підприємству, по Кременчуку (Кременчуцький НПЗ). Бо в нього свого заводу немає", - заявив олігарх.

Він також пояснив, чому пішов захищати керівництво "Укртранснафти".

"Бо "Укртранснафта" є стратегічним підприємством для оборони нашої країни. І якщо в ній буде непорядок і безлад, а те, що задумав пан Єремеєв зі своїм ОЗУ, в яке входять заступник керівника "Нафтогазу" Пасічник, голова наглядової ради Савченко (до речі, стосовно якого пан Луценко (це його колишній заступник із громадської безпеки) мені особисто повідомив, що він зрадник, якому я ніколи не подам руки. Це пан Луценко сказав) і туди входить пан Мірошник", - сказав Коломойський.

За його інформацією, Мірошник прописаний на Володимирській, 33 (у Києві): там розташовано центральний офіс СБУ.

"Він з'явився із Харкова, де познайомився із паном Савченком. У Харків він потрапив із Луганська. У Луганську був заступником керівника місцевого СБУ. Був одним із учасником тих, хто здав це відділення СБУ зі зброєю, з усім сепаратистам рік тому. Прізвисько в нього - "Пятнашка". Бо він 15 тисяч гривень чи доларів отримував із комерційних структур за право займатися бізнесом у Луганську та Луганській області. Це короткий портрет пана Мірошника, який нещодавно став членом ОЗУ Єремеєва", - розповів бізнесмен.

"Але головна людина, яка рухає ОЗУ Єремеєва, - це людина, яка перебуває в НАК "Нафтогаз" пан Пасічник, свого часу вигнаний із Кременчуцького заводу за крадіжку бензину. Він - колишній правоохоронець", - додав Коломойський.

І ось ці люди, за його словами, вирішили захопити "Укртранснафту".

"І тоді в мене виникає запитання. "Укртранснафта" - це підприємство зі 100% власності держави. Але чи може представляти ОЗУ Єремеєва державу і ототожнювати себе з нею? Ми - проти цього. Ми проти того, щоб вони під прикриттям держави і державної власності, взяли його (підприємство "Укртранснафта") у свої руки ОЗУ Єремеєва", - резюмував голова Дніпропетровської ОДА.

Командир полку спецпризначення "Дніпро-1", народний депутат від "Народного фронту" Юрій Береза запевнив, що бійці очолюваного ним військового формування не беруть участь у подіях навколо будівлі "Укрнафти".

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Деякі журналісти та деякі політики звинуватили полк "Дніпро-1" у вбивстві співробітника СБУ та в захопленні "Укрнафти". Це брехня! Думаю, їм доведеться публічно вибачитися. Адже при усій повазі, "Дніпро-1" знаходиться виключно на місцях дислокації та виконує бойові завдання на передньому краї", - заявив Береза.

"Ми не маємо жодного відношення до негідників із кримінальних угрупувань, які під прикриттям патріотизму роблять протизаконні та антиконституційні дії. "Дніпро-1" - добровольці-спецпризначенці, які, не шкодуючи власного життя, боронять наш мир та спокій, і стоять на захисті закону", - додав комбат.

економіка нафта скандал коломойський

Знак гривні
Знак гривні