З’являться джинси Made in LNR: там зарплати швачкам удвічі нижчі, ніж у Китаї

Російський бізнесмен поновив пошив джинсів у ЛНР, бо місцеві швачки вдвічі дешевші від китайських.

Російська компанія «Глорія Джинс» Володимира Мельникова запустила фабрику в Луганську, яка простоювала з минулого року. Виробник одягу збирається відновити роботу і інших майданчиків в регіоні і каже, що платить податки в бюджет ЛНР, повідомляє сайт «Наші гроші».

У перших числах березня «Глорія Джинс» запустила свою фабрику в Луганську, розповів голова ради директорів компанії Володимир Мельников. Фабрика простоювала останні сім місяців, зараз, за ​​даними Мельникова, на роботу вийшли приблизно 500 осіб з 1,7 тис., які працювали раніше.

У церемонії відкриття підприємства разом з директором фабрики Наталією Донський взяв участь глава самопроголошеної Луганської народної республіки (ЛНР) Ігор Плотницкий, повідомив місцевий телеканал «Новоросія ТВ».

Мельников стверджує, що виробляти речі в Україні вигідніше, ніж у Росії чи Китаї. За його даними, вартість хвилини роботи російської швачки становить $0,095, китайської – $0,11, української – всього $0,06. З девальвацією гривні стало ще дешевше, каже він: зарплати у співробітників фабрики залишилися довоєнними.

Надалі Мельников, за власним твердженням, планує відкрити ще сім своїх фабрик в області – в Білокуракине, Красному Лучі, Рубіжному, Старобільську, Первомайську, Біловодську, Червонопартизанську. Всього на території України знаходяться 13 підприємств, що належать «Глорії Джинс».

Головною проблемою для «Глорії Джинс» у Луганську директор консалтингової компанії FAS Олександр Ланецький вважає неясний правовий статус республіки та її податкового законодавства. «Якщо відкинути бандитизм, все інше там зараз контрольовано», – говорить Ланецкий.

Луганське ПАТ «Глорія Джинс», що управляє українським бізнесом групи, не міняло реєстрацію, тепер компанія всі податки сплачує в Луганську.
«Глорія Джинс» спеціалізується на виробництві і торгівлі одягом, взуттям та аксесуарами під марками Gloria Jeans і Gee Jay.

Sweatshop - "Потогонка"

луганщина бізнес робота

Знак гривні
Знак гривні