Дембель! Призваних до ЗСУ минулої весни демобілізують

Міністерство оборони України планує демобілізувати 35,5 тис. військовослужбовців до 1 травня. Про це повідомляє Громадське.

Паралельно відбувається мобілізація нових військових.

«Відповідно до Указу Президента від 14 січня поточного року «Про часткову мобілізацію», під час демобілізації у період з 18 березня по 1 травня 2015 року підлягають звільненню 35 тисяч 300 військовослужбовців. Це захисники Батьківщини, які були призвані на військову службу під час мобілізації на особливий період, відповідно до Указу Президента України від 17 березня 2014 року № 303 «Про часткову мобілізацію»», – йдеться у повідомленні.

Міноборони також вказали, що під час наради з головами облдержадміністрацій 14 січня Петро Порошенко підкреслив важливість підтримки демобілізованих учасників АТО після їх повернення до мирного життя.

Крім того, президент звернув увагу місцевої влади на питання реєстрації та видачі посвідчень учасників АТО, повного або часткового звільнення від сплати комунальних послуг, забезпечення земельними ділянками. Порошенко також відзначив необхідність врегулювання погашення фінансових зобов'язань учасників АТО.

армія АТО

Знак гривні
Знак гривні