Зустрінемося біля п...: Соцмережі обговорюють проект Будинку профспілок (ФОТО)

Соцмережі "вибухнули" передруком проекту реконструкції Будинку профспілок на Майдані, який опубліковано на сайті "Київпроекту". Так ніби решта Майдану ("теплиці", "жінка на стовпі" і т.д.) - вершина смаку.

Дехто з користувачів Фейсбуку, зокрема користувач який пише під ніком Henry Chinasky, вважають, що в разі виконання такого проекту люди будуть домовлятися "зустрінемося біля п..."

Фото опублікували популярні пабліки типу "Наш Київ" з коментарями про "огидність" проекту.

Поки що про його виконання, втім, навіть не йдеться.

Проект називається «Реконструкція будівлі Будинку Профспілок під музей героїв України», - пише Громадське.

Як пізніше заявила керівник «Київ-Проект» Вікторія Запара, опублікований проект не є офіційною пропозицією - тільки баченням архітектора. Окрім того проект дуже дорогий і його неможливо реалізувати зараз.

Пожежа у будівлі за адресою Майдан Незалежності, 2, де розташовується Будинок профспілок, виникла вночі з 18 на 19 лютого 2014 року. Обвалилися конструкції між четвертим і п'ятим поверхами. Остаточно пожежу вдалося загасити лише о 6:55 ранку 20 лютого. Як повідомляв раніше директор фонду «Відродження Будинку профспілок» Василь Андреєв на відновлення будівлі необхідно 60 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що київська мерія оголосила конкурс на створення меморіального комплексу пам'яті Небесної сотні у якому беруть архітектори світового рівня. За умовами учасники конкурсу пропонуватимуть своє бачення і реконструкції майдану Незалежності і Будинку профспілок. Проектні пропозиції планується виставити на громадське обговорення в кінці березня. Зрозуміло, що цей проект не має стосунку до конкурсу, бо він не включає реконструкції всього іншого простору і не оприлюднювався на офіційній сторінці конкурсу.

пам'ять майдан київ архітектура

Знак гривні
Знак гривні