Як Семенченко та інші, хто продукує фейки, підставляють Україну (ФОТО)

Фейки - це, на жаль, не тільки розіп'яті хлопчики, але й підтасовка з боку деяких українських депутатів: апогеєм на сьогоднішній день є епізод, коли українська сторона підсовує сенатору Джиму Інхофу фотографії із Грузії, видаючи їх за фотографії із Донбасу, і потім Інхоф публікує їх у себе на сайті і виступає з цими фотографіями у Сенаті, доводячи російську присутність на Донбасі і закликаючи надати зброю.

Про це пише у своєму блозі Олена Трегуб, виконавчий директор "Глобальне Освітнє Лідерство" (GELead.org)

Американські журналісти за лічені секунди проганяють ці фото через google image, з'ясовують, що вони зроблені під час російсько-грузинської війни. Цього разу уже сам Нью-Йорк Таймс викриває фейки з української сторони.

Ось іще одна фотографія з Грузії, видана за доказ російських військ на Донбасі.

Наївний сенатор, з якого зробили посміховисько, виправдовується: "Фотографії мені дав Семен Семенченко, комбат добровольчого батальйону і депутат українського парламенту на нашій зустрічі у Вашингтоні 13 листопада 2014" і "вони були надруковані, я думав, безпосередньо з фотоапарату". Нью-Йорк Таймз зауважує, що ця ж фотографія опублікована на сайті українського МЗС.

Уявіть тепер, що відчув сенатор по відношенню до Семенченка, до українців і до України.

Продовжуємо розбудовувати підтримку України американським суспільством і чекати на летальне озброєння від США!

Закликаю українських журналістів і активістів, які чомусь не дуже обурюються, коли фейки проукраїнські, викривайте їх авторів і зупиняйте їх розповсюдження. Дайте зрозуміти, це працює проти України. Це підриває довіру до України, особливо у сторонніх спостерігачів, якими зараз є наші партнери у Європі, США, Канаді. Фейки – це не смішно, фейки – це зло.

Як зауважують самі американські журналісти у кількох останніх публікаціях, незрозуміло, навіщо було давати фейки, коли є купа достовірних свідчень участі Росії на Донбасі.

А, наприклад, на цьому фейковому колажі - три різні жінки, яких видають за одну:

І добре, коли цей фейк гасне в українському середовищі і не виноситься назовні.

А коли фейки потрапляють на шпальти світових ЗМІ – це іміджева катастрофа для України.

Пам'ятаєте фотографію з російським злочинцем "бабаєм" із Словянська, де його видають за російського ГРУшника, який захоплював Грузію. Ця фотографія осоромила The New York Times, який її опублікував, – конкуренти на медіаринку вибухнули звинувачувальними заголовками. NYT мусили визнати, що погано роздивились, що за докази, надані, до речі, українською владою, вони публікують.

Нахабна російська брехня – це уже, на жаль, звична річ. А от фейки, які ідуть з української сторони, – це як ніж у спину.

донеччина маразм скандал фейк луганщина війна

Знак гривні
Знак гривні