Беркут знов розправляє крила. На Харківщині побили журналістів Громадського (ВІДЕО)

Міліціонери побили активіста Восток SOS та оператора Громадського Костянтина Реуцького у присутності Насті Станко. Як повідомляє боєць АТО Максим Осадчук, сьогодні о 14.00 під МВС на Богомольця має бути акція з цього приводу. "Це не стільки інцидент, скільки потенційна тенденція", - пише Осадчук.

Повідомлення Громадського телебачення:

На посту ДАІ в Пісочині Харківської області представники міліції побили журналіста Громадського Костянтина Реуцького й відібрали в нього відеокамеру.

Сталося це по дорозі з Харкова в Київ, коли журналісти Громадського Анастасія Станко та Костянтин Реуцький поверталися з відрядження.

За їхніми словами, міліціонери відмовилися назватися. Камеру згодом підкинули, проте без карти пам’яті.

«Вот наши герои. При свидетелях бьют журналистов, забирают оборудование. Чувствуют себя абсолютно безнаказанными: говорят, что за прошлогодние киевские подвиги их никто так и не привлек, а за такие пустяки и подавно не привлечь», - сказав Реуцький.

За словами Станко, їх затримали прапорщики міліції на прізвища Ріяко, Костюк і Гончаренко.

Наразі загрози життю і здоров’ю журналістів немає. Справу взяв на особистий контроль голова облуправління МВС в Харківській області, який вже виїхав на місце інциденту. Громадське чекає на офіційний коментар.

У п’ятницю о 14.00 під будівлею Міністерства внутрішніх справ на вул. Богомольця, 10 правозахисники планують провести акцію протесту з вимогою притягнути до відповідальності міліціонерів, які вчинили напад на журналістів.

харківщина скандал міліція журналісти мвс

Знак гривні
Знак гривні