Бенефіс Бузини. В Парижі він за гроші фонду Русскій мір розповідатиме про Шевченка

Нещодавно призначений головний редактор ахметівської «Сєгодня», відомий прихильник відновлення Російської імперії автор книг «Вурдалак Шевченко», "Верніть жінкам гареми", "Воскресіння Малоросії" та інших Олесь Бузина наприкінці січня в Парижі розмірковуватиме про Шевченка.

Щороку, починаючи з 2010, у Франції проходять Дні російської книги і російськомовних літератур (Journées du livre russe et des littératures russophones). Організовує захід Асоціація Франція - Урал, а фінансують - Фонд Бориса Єльцина і Фонд "Русскій мір"

« Російськомовні літератури » - у множині, адже йдеться не тільки про власне російську літературу, а й про російськомовних авторів інших країн. Це - нагода для видавництв представити французькі переклади російськомовних книжок, а для франкомовних читачів - поспілкуватися з авторами.

Цього року, цей захід пройде 30-31 січня у мерії 5-го округу Парижу. Будуть представлені книжки російськомовних письменників з країн Балтії, Білорусі, України, Молдови і Росії. У події візьмуть участь такі російськомовні автори, як Борис Акунін, Макс Фрай, Абдулаєв та інші, а також низка франкомовних письменників і перекладачів.

Одним з більш як 60 учасників буде скандально відомий журналіст Олесь Бузина. Він візьме участь у 3 з 15 круглих столів на літературно-культурні теми:

«Російська мова і її літературна територія: білоруський та український приклади», учасники: Седрік Ґра, Дмітрій Строцев, Саша Філіппенко, Лоран Шамонтен і Олесь Бузина;

«Гоголь і Шевченко: російсько-український літературний діаліг», учасники: Олесь Бузина, Вєра Вікулова і Ірен Сокологорський;

«Літературний зв'язок Гоголь-Булгаков», учасники: Олесь Бузина, Ольга Зазуліна, Артур Лярю і Патріс Ляжуа). Кожен круглий стіл триватиме півтори години.

Під час заходу, заплановано презентації щонайменше 20 книжок, творчості Бузини у цьому списку не буде.

література франція париж пропаганда війна бузина

Знак гривні
Знак гривні