Передбачуваний наслідок: одеські сепаратисти уже хочуть статус як у Донбаса

Так званий "Комітет визволення Одеси (Комітет 2 травня) випустив заяву, в якій члени організації закликають владу країни надати особливий статус Одеському регіону. Про це пише Остров.

На думку членів організації, в числі яких політики та громадські актівівісти, норми закону про особливий статус Донбасу, прийнятого 16 вересня Верховною радою, повинні поширюватися не тільки на зазначений регіон, а й на інші області південного сходу країни.

"Ми вважаємо, що норми Закону про особливий статус повинні бути поширені не тільки на території, зайняті Донецькою і Луганською народними республіками, а й на інші території південного сходу", - наголошується в заяві.

Крім того, прихильники Комітету "2 травня" впевнені, що положення, прописані в законі про особливий статус Донбасу, відповідатимуть вимогам більшості одеситів. Наприклад, це стосується запровадження спеціального економічного режиму.

Як заявив лідер Комітету "2 травня" Ігор Дмитрієв, одесити хочуть самостійно вирішувати свою долю. Він також попередив, що якщо київська влада не піде назустріч, то одесити самі зможуть "взяти автономію".

Як повідомлялося, Верховна рада встановила особливий статус для деяких районів Донецької та Луганської областей терміном на 3 роки.

донеччина луганщина сепаратизм одещина

Знак гривні
Знак гривні