План Б у Порошенка - повне знищення бойовиків

Колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, який зараз являється радником президента України, в ефірі телеканалу «Україна» розповів про «план Б», який може бути реалізований президентом Петром Порошенком у тому випадку, якщо перший варіант з мирного врегулювання ситуації в країні не вдасться реалізовати.

«Я б не хотів, щоб про «план Б» доводилося говорити, а тим більше застосовувати. Для всіх очевидно, що «план А» - це простягнута мирна рука до жителів Донецької і Луганської області.

«План Б» - це коли бойовики не складуть зброї і будуть продовжувати стріляти і вести бойові дії проти нашої країни. Звичайно, тоді доведеться діяти адекватно і знищувати тих, хто знищує Україну зсередини. Сподіваємося, до цього не дійде», - зазначив Юрій Луценко.

За його словами, українська влада віддає пріоритет мирним засобам встановлення порядку на Донбасі і вже гарантувала, що регіон буде мати оновлене представництво у вищому законодавчому органі країни і зможе вибрати собі нових керівників регіонів.

«Вже в цьому році жителі Донбасу не тільки виберуть собі нових представників у Верховну Раду, але і зможуть перезавантажити місцеву владу - обласні, міські і сільські ради. Центральна влада передасть їм низку власних повноважень», - зазначив політик.

Одночасно він підкреслив, що мова йде не тільки про перезавантаження влади і перерозподіл повноважень, але і про кардинальні економічні реконструкції Донбасу.

В підсумку Луценко все ж визнав, що встановлене до 27 червня перемир'я швидше за все не призведе до того, що лідери терористів припинять збройний опір.

«Самопроголошені лідери самопроголошеної ДНР, очевидно, не складуть зброю. Вони довго готувалися до цієї акції. Скажімо, той же "великий теоретик" Стрілков (Гіркін) написав ряд теоретичних робіт про гібридну війну і про прикриття мирним населенням, протягом декількох років відвідував Слов'янськ. Втім, і саме місто обране за базу терористів неспроста, аж надто воно примітне для "слов'янського світу". І вже зовсім "випадково" сталося, що саме в місцевому райвідділі міліції зберігався найбільший арсенал стрілецької зброї», - зазначив політик.

Таким чином, терористи або відійдуть з території України, або будуть знищені нашими військовими формуваннями, резюмував Юрій Луценко.

Нагадаємо, що 20 червня Петро Порошенко оголосив про тимчасове припинення вогню, під час якого бойовики повинні скласти зброю

донеччина порошенко АТО луценко луганщина

Знак гривні
Знак гривні