Помічник Порошенка під час Євромайдану підтримував Януковича (ДОКУМЕНТИ)

Помічник Порошенка Оніщенко під час Євромайдану підтримував Януковича і не визнавав розстрілу людей. Про це свідчать документи, - пише IPress

У них йдеться про те, як надзвичайний та уповноважений посол України у Норвегії Оніщенко скептично сприймав події в Україні часів Євромайдану та ігнорував вимоги діаспори не визнавати дії уряду Януковича.

З цього приводу 15 березня українська громада у Норвегії звернулася до новопризначеного в.о. міністра закордонних справ Андрія Дещиці.

"Ми свідомо заявляємо, що посольство України в Норвегії в особі посла Ю.Оніщенка не є гідним представником України закордоном. Він як дипломат із самого початку хвилі масових антиурядових протестів в Україні заявляв про свою "свідому" позицію підтримки "легітимного уряду і президента", - писали українці, вимагаючи відставки Оніщенка.

"На зустрічі 23 січня з представниками громади щодо перших кривавих жертв на Грушевського посол запитав: "А звідки у вас такі дані?". Коли українці хотіли виразити свій біль і вшанувати пам'ять перших загиблих, вивішуючи перед входом в посольство їх портрети, кладучи квіти і свічки, посол попросив прибрати "картинки", бо, мовляв, господар будинку скаржиться", - стверджують представники діаспори.

Українці у Норвегії також нарікають, що на сайті посольства України в Норвегії за весь час Євромайдану не було жодної згади про події у Києві.
Люди пишуть, що на зустрічі з діаспорою 10 лютого Юрій Оніщенко не лише не засудив дії тодішньої влади, яка розстріляла майданівців, але й заявив, що його підпису ніколи не буде серед підписів дипломатів, які з недовірою ставляться до дій уряду Януковича і відкрито заявляють про підтримку дій українського народу. Оніщенко закликав українців у Норвегії читати достовірну інформацію, яка розміщена на сайтах МЗС України та президента Януковича.

Нагадаємо, що 10 червня новообраний президент України Петро Порошенко призначив Юрія Оніщенка своїм першим помічником та звільнив його із посади посла України у Норвегії.

Лист Юлії Хаугланд, представниці української діаспори в Норвегії до Юрія Оніщенка:

Відповідь тодішнього посла - а нині помічника Порошенка:

Лист Української громади в Норвегії до в.о. міністра МЗС України Андрія Дещиці:

Лист діаспорян до Юрія Оніщенка 27 березня 2014 року:

Відповідь МЗС України Українській громаді в Норвегії щодо їхнього прохання звільнити Юрія Оніщенка:

оніщенко янукович порошенко

Знак гривні
Знак гривні