Золота ера журналістики даних? NYT запустив окремий сайт для цього напрямку

Назва сайту - Upshot - він публікує не лише матеріали "пояснювальної" журналістики, та візуалізації - але й такі речі, як моделі для визначення переможців на виборах.

Upshot - третій із подібних великих проектів в американській журналістиці. Перших два з'явилися трохи раніше: http://fivethirtyeight.com/ від Ната Сілвера, відомого успішним математичним прогнозом останніх президентських перегонів у США, спеціалізується на історіях з даними про спорт і політику. The Vox - від зіркового екс-блогера Washington Post Езри Кляйна - хоче перевизначити поняття "пояснювальна журналістика", і створює для цього щось схоже на суміш новинних статей і вікіпедії (до кожної статті додається своєрідна "картотетка", з поясненням ключових моментів оповіді)

Звернемо вашу увагу лише на два матеріали від Upshot - це модель для виборів у Сенат США (ви можете змоделювати свій прогноз прямо на сторінці матеріалу на сайті, або ознайомитися з її повним програмним кодом).

Також, зверніть увагу на матеріал з гарно зробленим порівнянням динаміки рівня доходів у низці розвинених країн світу (висновок - США втрачає своє безальтернативне лідерство, яке було ще відносно недавно, і американський середній клас вже не є найбагатшим у світі )

журналістика datavis тренд

Знак гривні
Знак гривні