Прийнятого закону влади про амністію навіть немає на сайті Ради (СКРІНШОТ)

Це тільки в Україні таке можливо: самі створили законопроект, самі його проголосували, переламали через коліно навіть своїх - а потім назвали це "переговорами й компромісом".

Як видно на скріншоті, жоден з лінків неактивний - немає ані законопроекту, ані пояснювальної записки, зате закон уже прийнято:

Скріншот: тексту немає, закон прийнято

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=49622

Верховна Рада вже ухвалила за основу і в цілому законопроект "регіонала" Юрія Мірошниченка щодо амністії учасників акцій протесту.
За відповідне рішення віддали голоси 232 народних депутати.

Документ передбачає, з одного боку, звільнення адміністратиіних будівель мітингувальниками — йдеться про органи місцевого самоврядування і органи виконавчої влади. Також йдеться про звільнення автошляхів.

У відповідь буде застосована амністія до всіх тих людей, які брали участь у масових заходах і перебувають під слідством, або до яких застосовані санкції.

За проголосували Бадаєв, Калєтнік, Кравчук, Круглов, Купчак, Кутовий, Поплавський, Рибак, Рибаков, двоє Табалових, 189 регіоналів і 32 комуністи.

"Регіоналка" Герман не голосувала.

Перед голосуванням президент Віктор Яукович кілька годин умовляв Партію Регіонів проголосувати за проект Мірошніченка. Була інформація, що він погрожував розпуском парламенту.

Натомість, опозиція підготувала законопроект про БЕЗУМОВНУ амністію.

Професор Києво-Могилянської академії Михайло Винницький вважає, що прийнятий закон може бути підготовкою до введення надзвичайного стану:

"Введенню надзвичайного стану повинно передувати "застереження" до протестувальників із вимогою звільнити захоплені будинки", - пише Винницький.

Раніше Олійник казав, що Янукович пішов записувати "звернення" до громадян. Винницький остерігається, що це може бути вищезгадане "застереження".

Також, цей закон вже назвали законом про "державних заручників" - фактично саме таким є статус затриманих та ув'язнених людей, про яких йдеться в законі - їх можуть звільнити лише після виконання якихось умов.

Євромайдан

Знак гривні
Знак гривні