Дзиндзю звільнили в залі суду

Активіста "Дорожного контролю" Андрія Дзиндзю, заарештованого 6 грудня за події на Банковій 1 грудня, звільнили в залі суду, знявши обвинувачення.

Про це повідомляє Євромайдан SOS.

"Справа Дзіндзі: з активіста "Дорожного контролю" Шевченківський райсуд зняв кримінальне обвинувачення. Звільнення негайно в залі суду", - пише Євромайдан SOS.

Андрія Дзиндзю, який був на Банковій під час штурму адміністрації президента, 6 грудня заарештували на 2 місяці. Йому інкримінували ч. 3 ст. 286 КК (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров'я потерпілим), - нагадує Українська правда.

Крім того, Дніпровський райсуд Києва 11 грудня заарештував адвоката Дзиндзі Віктора Смолія за підозрою в замаху на життя судді Шевченківського суду на два місяці.

8 січня 2014 року Дзиндзі вручили підозру в тому, що журналіст 23 січня 2013 року плюнув в обличчя інспектору ДАІ у результаті чого ДАІшник був госпіталізований із легкими тілесними ушкодженнями. В Дорожньому контролі припускали, що це було зроблено для того, щоб "повісити" на журналіста же одну справу.

24 січня суд виніс рішення щодо декриміналізації дій трьох ативістів: Володимира Кадури, Ярослава Притуленка і Сергія Нужненка. Їх кримінальні провадження закрито.

Як повідомляє прокуратура міста Києва, щодо подій, пов'язаних із масовими акціями протесту у листопаді-грудні 2013 року, закрито вже 35 кримінальних проваджень.

Євромайдан репресії перемога

Знак гривні
Знак гривні