27 тисяч виступів у пресі. Та піар міліції не допомагає, астрологам довіряють більше (ІНФОГРАФІКА)

Незважаючи на піар-потуги Міністерства внутрішніх справ, спрямовані на покращення власного іміджу, українська міліція за рівнем довіри посідає останнє місце в Європі. Українці навіть астрологам довіряють більше. Так ставився народ до «правоохорнців» ще до жорстокого побиття студентів на Майдані і катувань на вулиці Банковій.

Збір даних: Сергій Клімовича, Олександр Оксимець; інфографіка: Олександр Оксимець

За даними Інституту соціології Національної академії наук України, нині повністю довіряють міліції лише 0,8% українців, ще 8% — переважно довіряють. Це на 4,7% менше, ніж у 2010 році.

Показово, що рівень довіри до міліції за останні роки знизився, незважаючи навіть на те, що кількість піар-заходів МВС постійно збільшується. Так, за останні 6 років більш ніж удвічі зросла кількість іміджевих акцій, проведених МВС: 1132 у 2006 році на противагу 2371 у 2012-му. Також удвічі зросла кількість виступів керівництва МВС у ЗМІ — 12800 у 2006 році та аж 28200 у 2012-му.

За даними Європейського соціального дослідження (ESS-5), українська міліція також є найкорумпованішою серед 27 європейських країн, що брали участь в опитуванні.

Щоб збільшити малюнок, клікніть на нього

Матеріал підготовлено за підтримки Фонду "Відродження"

інфографіка міліція

Знак гривні
Знак гривні