«Ітогі подвєдьом»: Євромайдан без політики - це те що радує Путіна. Зате є консолідація суспільства.

Очевидно, маємо не так конфлікт "суспільство Vs влада" як конфлікт "Путін vs Україна". Конфлікт ведеться не прямо, а через «прокладку». У цьому конфлікті позиція гравця "янукович" амбівалентна - він може бути як аватаром ВВПутіна, так і дезертиром від нього. Євромайдан без політики - це те що радує ВВПутіна. Маргіналізація і те що треба владі.

ТЕКСТИ вибрали найцікавіші думки із сьогоднішньго Фейсбуку

Мій дуже суб'єктивний погляд:

- влада лежить на бруківці, але її нікому взяти. і її ніхто (з явних і прихованих претендентів) не візьме;

- відповідно, Майдан не призведе до її зміни;

- Майдан вже відіграв свою надзвичайно важливу роль;

- консолідація українського суспільства йде стрімкими темпами, і маємо широкий суспільно-політичний консенсус щодо бачення майбутнього;

- насправді маємо навіть елітний консенсус.

Зараз багато хто з ліберальних російських спікерів буде просувати тезу про те, що інтеграція України в Європу зупинилася тому що українці самі не визначилися у розділеній країні.

Колеги, не треба плутати - українці визначилися, і не треба спецоперацію ВВПутіна подавати нам як ознаку нашої неготовності чи непевності. Інша справа що Україна виявилася не готова до такої спецоперації. В першу чергу - інституційно і політично, і в останню – економічно.

Але подивіться товарообіг Україна-Росія. Cправи йдуть прекрасно, дефіцит стрімко скорочується, скорочення експорту на половину відбулося власне з-за того, що росіяни запустили у себе вагонобудівні заводи і зайнялися імпортозаміщенням. Але в цілому - взаємна залежність стрімко зменшується.

А тепер геть не суб'єктивне, а дуже об'єктивне. При Кучмі і не з таких херових ситуацій вилазили. Але тоді у владі ще були окремі професіонали, на відміну від нинішніх

Євромайдан росія асоціація

Знак гривні
Знак гривні