«Антикличківську» поправку до Податкового кодексу перевірять на предмет підробки

Столична міліція почала розслідування обставин внесення поправок до законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу, за якими Віталію Кличку можуть відмовити в участі у президентських виборах.

Як повідомили «Коментарям» у прес-службі столичної прокуратури, кримінальне провадження розпочато за заявою народного депутата Оксани Продан. Вона повідомила про внесення поправок до тексту законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків» та можливої ​​підробки порівняльних таблиць.

Провадження відкрито за двома статтями Кримінального кодексу - ч.1 ст.351 (створення штучних перешкод у роботі народних депутатів, надання їм завідомо неправдивої інформації) та за ч. 3 ст.358 (підроблення офіційного документа).

Правоохоронці перевірять інформацію, викладену в заяві народного депутата. У ході слідства будуть призначені і проведені судові експертизи (зокрема почеркознавча). За результатами розслідування буде встановлено, чи були допущені порушення законодавства України під час винесення на голосування до Верховної Ради проекту закону № 2054.

24 жовтня Верховна Рада в другому читанні підтримала законопроект № 2054, згідно з яким лідер УДАРу Віталій Кличко вважається нерезидентом і фактично позбавляється можливості балотуватися на президентських виборах. Сам Кличко заявив, що балотуватиметься в президенти у 2015 році, а ЦВК зазначила, що поправка до Податкового кодексу не завадить йому в цьому.

Читайте також: Зміна противника. Партія регіонів різко переключилась з Тимошенко на Кличка

закон злочин кличко політика

Знак гривні
Знак гривні