Нарвався. У Запоріжжі розстріляли машину місцевого «наглядача» за регіоном, одіозного Євгена Анісімова

У Запоріжжі невідомі з автоматів розстріляли кортеж бізнесмена Євгена Анісімова, відомого як "смотрящій" по Запорізькому регіону.

Інцидент стався у п'ятницю вночі в Ордженикидзевский районі Запоріжжя - на повороті вул. Немировича-Данченка на Набережну, між готелем "Шератон" і рестораном "Риболовецький стан".

Євген Анісімов

"Коли два автомобілі, в яких знаходився Анісімов та його охорона, змушено знизили швидкість під час спуску на Набережну, по одному з них відкрили вогонь з 2 автоматів. Ні Євген Анісімов, ні ті, хто знаходилися у другому автомобілі, в результаті події не постраждали", - розповіли в міліції.

Співробітники органів правопорядку виявили поблизу місця злочину 2 автомати АКМ і 3 порожніх автоматних "ріжки".

Прокурор Запорізької області Олександр Кирилюк заявив, що за фактом події порушено кримінальну справу.

«Інцидент мав місце. Те, що відбулося кваліфіковано і внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 15, ст. 115 Кримінального кодексу України: «Замах на вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою», - повідомив Олександр Кирилюк.

Євген Анісімов здобув собі у Запоріжжі скандальну популярність, як "кримінальний смотрящій", якого бізнесмени відкрито звинувачували у рекеті та спробах відібрати їх власність. Так, першими привселюдно про те, що Євген Анісімов зажадав передати йому безкоштовно частку в їхньому бізнесі, заявили власник ТМ "Хлібодар" Юрій Чекальський і глава ПрАТ "Запорожзв’язоксервіс" Юрій Комісарів.

Відтак голова регіональної ради підприємців при Запорізькій облдержадміністрації Ірина Лех зі сторінок газет розповіла про те, як "смотрящій" обклав примусовою даниною практично весь малий і середній бізнес Запоріжжя. Зокрема, за її словами, міські перевізники розповідали їй про те, що через надмірні побори Анісімова вони не можуть підтримувати в нормальному стані пасажирський транспорт міста. Зазначимо, що через деякий час після цього у Запоріжжі трапилася одразу низка резонансних ДТП за участю маршруток, в яких гинули люди. Однією з можливих причин цього усі, в тому числі і міська влада, назвали надмірні фінансові плани, виконання яких з водіїв вимагали керівники фірм-перевізників.

Ще одним з напрямків діяльності людей, пов'язаних з Євгеном Анісімовим, стала так звана "реформа ЖКГ" у Запоріжжі. Головне її дітище - КП "Основа" - експерти обгрунтовано звинувачували в розкраданні коштів городян і міського бюджету. У відповідь Євген Анісімов спробував закрити рот невгамовним журналістам.

Зазначимо, що сумнівна діяльність "наглядача" не залишилася без уваги вищого керівництва країни. Так, прем'єр-міністр України Микола Азаров дав особисті доручення Генеральному прокурору України і голові Служби безпеки України розібратися в численних скаргах на безчинства Анісімов і доповісти йому про результати розслідування.

Джерело: crime.in.ua.

запоріжжя злочин кримінал

Знак гривні
Знак гривні