Невідомі спаплюжили будинок батьків активіста Чорного комітету. Потерпілий підозрює СБУ (ФОТО)

Сьогодні, у ніч з 12 на 13 серпня, відбувся напад на будинок батьків активіста Чорного Комітету Богдана Тицького в смт Березнегувате, Миколаївської області.

Про це повідомляє прес-служба організації.

"Сьогодні вранці мені подзвонила мама. Дуже знервована, вона сказала, що її сьогодні збудили сусіди, мовляв, паркан нашого будинку помальовано і заліплено якимись листівками. Коли вона вийшла надвір, то побачила, що весь паркан розмальовано написами: "Тут живуть батьки зрадника", а також розклеєно листівки з моїм фото і написом: "Вони зрадили Врадіївську ходу! Слава Україні! Смерть зрадникам!", - повідомив Тицький.

Він також зазначив, що на паркані присутні намальовані трафарети його обличчя з червоною цяткою на лобі за аналогією відомого графіті з Януковичем. На думку активіста, це очевидна помста за поширення цього "непристойного зображення".

"У мами істерика, я навіть не знаю як її заспокоїти... І питання не в тих речах, якими той паркан помальовано, а в тому, що ці виродки продовжують тиснути на моїх рідних", - повідомив Тицький.

Написи, листівки і трафарети подібного змісту, також, з'явилися на інших вулицях смт. Березнегувате. Тицький звинувачує у цьому Службу безпеки України.

"В СБУ вже на повну діє нова гнила тактика. Залякувати батьків та рідних, викрасти агітацію, переслідувати активістів та робити гидкі пакості, які нормальній людині навіть в голову не прийдуть", - пояснив він.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок тиску на батьків Богдана Тицького. У ніч з 17 на 18 липня цього року з Богданового номера телефону його матері прийшло повідомлення про те, що Богдан ніби-то збирається покінчити життя самогубством. Хоча жодних смс матері того дня він не надсилав взагалі, що й було підтверджено його мобільним оператором. Також подібні листівки з зображенням Богдана Тицького та голови ГО "КУПР" Сергія Мельниченка, з підписом "Вони зрадили Врадіївський майдан" вже з'являлись раніше в Києві.

Як відомо, Богдан Тицький не був організатором "Врадіївського майдану", учасники якого не мають до активіста ніяких претензій.

"Режим боїться народного протесту, тому і організовують переслідування активістів та їхніх родичів. Ми не маємо жодних претензій до Тицького та не вважаємо його зрадником", - заявила одна з активних учасниць Врадіївського майдану Раїса Шматко.

акція сбу спротив

Знак гривні
Знак гривні