Чотири танкісти, один із яких - Саакашвілі

70 років тому почалася Друга світова війна - з нападу на Польшу двох тоталітарних гігантів, за мовчазної підтримки "демократичних" гігантів - а зараз у Кремлі вигадують нову пропагандистську обробку тих подій, у якій поляки і грузини виглядають чи не головними союзниками фашистів і ворогами Москви та іншого прогресивного людства.

Кращою відповіддю на маячню Путіна і його поплічників може бути польський же серіал 1960-их років, який так любили і українські телеглядачі. "Чотири поляка, грузин і собака", - жартом казали на фільм "Чотири танкісти і пес".

Ностальгійний і веселий серіал про дещо наївних, але "моцно моторизованих" поляків, котрі долають ворога, який ще кілька років тому вважав їх переможеними, залишає - хоч і знятий у соціалістичній Польщі - багато прозорих натяків.

Приміром, можна здогадатися, як головний герой Янек Клос опинився в Сибіру.

Пікантний момент для нинішніх російсько-польських стосунків - хвацького вусатого механіка танку "Рудий" у фільмі звати Григорій... Саакашвілі (його роль виконує Влодзімєж Пресс). Ось у цьому епізоді Саакашвілі давить загарбників, виконуючи народну пісню "Гей, грузини, беріться за мечі!".

А саундтрек до наведеного в цьому матеріалі відео теж непоганий: "Повернемося додому, запалимо в печі, нагодуємо пса... До темряви все зробимо, тільки переможемо, а це важлива гра". До речі, цей хіт в останньому альбому прекрасно й енергійно переспівала івано-франківська "Перкалаба".

відео грузія польща кіно Друга світова

Знак гривні
Знак гривні