НБУ заправляє грошима WebMoney. Користувачам дозволили знімати по 4000 грн. в місяць

Національний банк України прийняв рішення змінити окремі положення постанови «Про електронні гроші в Україні». Однією з головних поправок є введення спеціальних карток номіналом у 500 гривень, які кожен користувач зможе використовувати не більше восьми штук на місяць.

Таким чином, зі свого електронного гаманця на WebMoney перевести в готівку українці зможуть до 4000 гривень за один календарний місяць, повідомляє видання banki.ua.

У Нацбанку передбачили можливість переказу коштів між користувачами сервісів електронних грошей, тому вищеназвані карти використовувати для цього не можна буде.

Ініціатива НБУ стала реакцією на проведений у центральному українському офісі WebMoney обшук, в результаті якого контролюючі органи прийняли рішення заблокувати рахунки системи моментальних інтернет-розрахунків на 60 мільйонів гривень.

Ця новина викликала масу дискусій в інтернет-співтоваристві, адже багато українців активно користувалися WebMoney, а останні дні не могли перевести в готівку гроші зі своїх віртуальних гаманців.

Експерти впевнені, що в НБУ зовсім не збираються допомагати WebMoney, а хочуть створити неможливі для нормальної роботи умови, тому платіжна система може припинити свою діяльність в Україні незабаром.

По-перше, користувачів навряд чи влаштує той факт, що тепер Нацбанк зможе контролювати потоки віртуальних грошей і простежити, хто і в якому обсязі ними користується. Та й багато компаній, які приймали оплату за свої послуги та товари по WebMoney, навряд чи зможуть працювати з цією системою, коли щомісячний ліміт переведення в готівку складатиме всього 4000 гривень.

інтернет економіка гроші

Знак гривні
Знак гривні