Податкова заблокувала 60 млн грн на рахунках WebMoney

Міністерство доходів і зборів України повідомило, що заблокувало на пов’язаних з компанією WebMoney рахунках 60 млн грн.

«Співробітники Головного оперативного управління спільно з колегами Головного слідчого управління фінансових розслідувань Міністерства доходів і зборів виявили значні порушення в роботі ТОВ Web Money Transfer на території України», – йдеться в повідомленні відомства.

Крім того, в повідомлені вказано, що на банківських рахунках підприємств, що входили в злочинну схему, заблоковані понад 60 млн грн.

Головне слідче управління встановило, що правила діяльності платіжної системи не погоджені з Національним банком України.

В ході обшуків в київському офісі WebMoney вилучена значна кількість комп’ютерної техніки, яка забезпечувала роботу платіжної системи і на якій зберігається інформація щодо діяльності системи.

«Користувачами цієї системи були інтернет-магазини, провайдери інфопослуг та фізичні особи, що намагалися приховати нелегальні фінансові операції», – йдеться в повідомленні.

Нині слідчі дії тривають. Після їх завершення матеріали будуть передані до суду для ухвалення рішення щодо організаторів злочинної схеми.

Представники Податкової служби України 11 червня провели обшук в київському офісі компанії WebMoney.

Ще в 2011 році Нацбанк України попередив, що діяльність WebMoney суперечить українському законодавству. Але, незважаючи на це, платіжна система працювала до останнього часу цілком успішно. Вона була одним з лідерів з інтернет-платежів в Україні, а її послугами користувалися більше двох мільйонів українців, а також інтернет-магазини.

Джерело: watcher.

кримінал податки гроші

Знак гривні
Знак гривні