Український проект Petcube увійшов до топ 20 європейських стартапів

Petcube став єдиним українським проектом у списку двадцяти найперспективніших стартапів ранньої стадії у Європі. Відбір проектів здійснював фонд Seedcamp, який має репутацію найсильнішого європейського бізнес-акселератора. Всі 20 стартапів в ці дні перебувають у Берліні на Seedcamp Week.

Автор проекту (зліва направо) Андрій Кльонов, Саша Нескін, Ярослав Ажнюк.

Petcube — це пристрій, який дозволяє власникам котів і собак віддалено спостерігати і гратися зі своїми улюбленцями за допомогою смартфону. Всередині кубу, під’єднаного до домашнього інтернету, розташовані відеокамера, рухома лазерна указка та мікрокомп’ютер. З екрану смартфону можна спостерігати за зображенням із камери, говорити з твариною і керувати лазерною цяткою, за якою люблять ганятися коти і собаки.

Винахідник пристрою, киянин Олександр Нескін, каже що придумав його, щоб розважати власного пса, а вже потім прийшла ідея зробити бізнес.

Petcube націлюється у першу чергу на ринок США, де за останній рік з’явився ряд пристроїв з категорії «Інтернету речей» — розумних гаджетів, які постійно під’єднані до мережі і доступні через інтерфейс мобільних пристроїв. Ряд дослідників вважає, що «Інтернет речей» стане наступним великим технологічним проривом після соціальних мереж і мобільних пристроїв.

На сайті проекту, petcube.net, можна зробити попереднє замовлення і дізнатися більше про новий гаджет для власників домашніх тварин.

Джерело: watcher.

наука технології винаходи

Знак гривні
Знак гривні