Кожен п'ятий українець все ще любить Сталіна

Близько 22% населення України позитивно ставиться до особистості Йосипа Сталіна. Найбільше таких людей серед літніх жителів східних областей.

Учасники мітингу на честь Дня захисників Вітчизни несуть портрет Сталіна, Харків, 23 лютого 2013 року.

Про це свідчать результати опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, які мають у розпорядженні «Коментарі».

Згідно з результатами опитування, з повагою до Сталіна ставляться 16% українців, з симпатією - 5%, із захопленням - 2%.

З неприязню, роздратуванням і відразою та ненавистю до Сталіна ставляться - по 16% опитаних, зі страхом - 8%.

Найбільше любителів Сталіна в східному регіоні України - 36%, у південних областях шанувальників генералісимуса - 27%.

Негативне ставлення до Сталіна більш характерне в західних областях - 64%. У центрі України негативно ставляться до Сталіна 39% опитаних.

Найменше прихильників Сталіна серед молоді 18-29 років (16%), найбільше - серед людей, яким 70 років і більше - 35%. Крім того, серед людей з вищою освітою негативно ставляться до Сталіна 19%, серед інших освітніх груп 22% -25%.

Опитування проведено Київським міжнародним інститутом соціології з 8 по 17 лютого 2013 року. Методом інтерв’ю опитано 2032 респондентів, що мешкають в усіх областях України (включно з Києвом) та в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує 3,3% для показників близьких до 50%.

опитування сталін

Знак гривні
Знак гривні