Новий уряд: Табачник, Королевська та Вілкул, котрий боїться баби з котом

Президент Віктор Янукович підписав сьогодні низку указів, якими призначив новий склад уряду, котрий керуватиме країною під проводом старого прем'єра Миколи Азарова.

Також президент провів реорганізацію Кабміну. Відтепер в Україні відсутнє міністерство з надзвичайних ситуацій, натомість утворено кілька нових урядових відомств.

Зокрема, міністерство доходів і зборів України, в яке ввійшли Державна митна служба та Державна податкова слудба, також на це відомство покладена функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Також Янукович утворив міністерство промислової політики України, реорганізувавши Державне агентство України з управління державними корпоративними правами та майном.

А міністерство з надзвичайних ситуацій переведено в ранг Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Янукович одразу ж провів і призначення урядовців. Фактично, сьогодні сформований майже весь склад уряду. Вакантними залишаються тільки посади міністра культури та міністра промислової політики.

Так, першим віце-прем'єр-міністром став колишній голова Нацбанку Сергій Арбузов. Нагадаємо, саме йому нещодавно активно пророкували посаду голови уряду. Йому ж таки належить втілення вжиття схема видурювання валюти у народу під загрозою введення податку на її продаж.

Віце-прем’єрами призначені Юрій Бойко та Олександр Вілкул та Костянтин Грищенко. Юрій Бойко до цього обіймав посаду посаду міністра енергетики та вугільної промисловості. Прославився закупівлею за корупційною схемою та по завищеній ціні нафтодобувних платформ. Коятнтин Грищенко до цього обіймав пост міністра закордонних справ.

Олександр Віклук - прославився забороною баби з котом.

А от Олександр Вілкул, який буде куратором інфраструктури та житлово-комунального господарства, до цього обіймав посаду губернатора Дніпропетровської області. Прославився забороною розміщення славнозвісного рекламного біл-борда з бабою, яка переписала хату на кота.

Юрій Колобов - людина з команди Арбузова.

Міністром фінансів став Юрій Колобов - банкір зі стажем, який очолював БТА Банк, був в правлінні Укрексімбанку, а до тепер - заступником Арбузова в НБУ.

Ігор Прасолов колись керував активами Ахметова.

Міністром економічного розвитку і торгівлі призначений нинішній депутат-"регіонал" та голова ради Нацбанку Ігор Прасолов. Цікаво, що до депутатства Прасолов протягом п'яти років був генеральним директором компанії СКМ, що управляє активами олігарха Ріната Ахметова.

Едуард Ставицький, котрий подарував Януковичу Межигір'я.

Міністром енергетики та вугільної промисловості призначений Едуард Ставицький, який до цього був міністром екології. Саме Ставицькому Янукович завдячує операції з виведення із державної власності "Межигір'ям". Адже той був керівником національної компанії "Надра України", яка в останні місяці прем’єрства Янукович у 2007 році відчужила резиденцію на користь уже збанкрутілої донецької фірми "Медінвесттрейд".

Володимир Козак.

Міністром інфраструктури призначений Володимир Козак, який до цього був гендиректором "Укрзалізниці" - виходець з "Лемтрансу" Ахметова, двічі депутат Партії регіонів.

Геннадій Темник.

Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства призначений Геннадій Темник, який до призначення був заступником голови Дніпропетровської облдержаадміністрації, тобто Вілкула.

Міністром екології та природних ресурсів призначено Олега Проскурякова, який до цього був головою Державної служби геології та надр. Свого часу він був головою правління НАК "Надра України" та обіймав посаду голови Державної геологічної служби у Міністерстві Василя Джарти.

Міністром соціальної політики призначено Наталію Королевську, яка ще зовсім нещодавно під час своєї провальної виборчої кампанії заявляла про необхідність імпічмента Януковичу.

Міністром нового міністерства доходів і зборів призначений Олександр Клименко - до цього очолював податкову.

Павло Лебедєв - колишня тушка БЮТ.

Міністром оборони призначений Павло Лебедєв. Він є депутатом-мажоритарником по 224 округу в Севастополі, позиціонує себе як людину президента, носить годинник за $131 тисячу, має відношення до будвельної фірми "Парангон". Слід нагадати, що у Раду 2006 року Лебедєв потрапив за списком БЮТ, але потім перейшов у стан тушов і приєднався до Партії регіонів. У 2007 обрався до Ради вже як 121 в списку регіоналів.

Леонід Кожара - прихильник Митного союзу.

Міністром закордонних справ став Леонід Кожара, який ще кілька днів тому заявляв, що вступ України до Митного союзу буде менш болючішим, ніж вступ до Зони вільної торгівлі з Євросоюзом. Безпосередній дипломатичний досвід Кожари складається з того, що він працював у посольстві України в США на початку 1990-х, а до 2004 року був послом України у Швеції.

Далі пішли люди, які і так усім відомі своєю діяльністю.

Міністром внутрішніх справ знову призначено Віталія Захарченка.

Міністром юстиції перепризначено Олександра Лавриновича.

Посаду міністра освіти знову залишили для Дмитра Табачника.

Міністром охорони здоров’я знову призначена Раїса Богатирьова.

Міністром аграрної політики та продовольства призначив знову Миколу Присяжнюка.

Міністром кабінету міністрів призначено Олену Лукаш.

Михайло Болотських.

Керівником Державної служби з надзвичайних ситуацій став Михайло Болотських, який кілька десятиль пропрацював в структурах МНС.

уряд влада

Знак гривні
Знак гривні