В Криму відкривають виставку на честь Сталіна. Кримські татари вважають її провокацією

Меджліс кримськотатарського народу обурений тим, що сьогодні, 21 грудня, в Сімферополі регіональний осередок російської організації «Суть часу - Крим» презентує виставку, присвячену 133-річчю з дня народження одного з найбільш жорстоких в історії людства тиранів - Йосипу Сталіну.

"Організатори виставки представляють особистість Сталіна, як найбільш значного керівника держави «в історії російської цивілізації». На виставці планується експонування фотографій лідерів нацистської Німеччини - Гітлера і Ріббентропа, які вихваляли Сталіна", - йдеться в повідомлення прес-служби Меджлісу.

Даний захід організовується регіональної кримської осередком всеросійського «лівопатріотичних» руху, засновником якого є Сергій Кургінян. Ця похмура особистість сучасної Росії, категорично виступає проти розвитку демократичних цінностей і демократії в російській державі, активно пропагує відродження злочинного держави СРСР.

"Подібна акція є грубим втручанням у громадське життя суверенної держави України з боку всеросійського громадського руху «Суть часу», - стверджує Меджліс. - Більш того, ця виставка є явно запланована провокаційна акція для дискредитації України в період, коли вона недавно прийняла на себе престижну місію головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі".

"У цій ситуації керівництво автономії Криму, в тому числі і представники служб безпеки та МВС України, зайняли знову незрозумілу позицію, як це було під час нещодавнього погрому активістами партії «Русское единство» кримськотатарського самобуду в селищі Молодіжне Сімферопольського району", - говориться в повідомленні.

крим сталін

Знак гривні
Знак гривні