Запорізькі комуністи ножами порізали виставку про радянську окупацію

У місті Приморськ Запорізької області комуністи розгромили виставку, присвячену радянській окупації «Народна війна», темою якої була українська визвольна боротьба в 1917-1932 роках. Виставка являла собою 24 плаката, які висіли в холі Ногайського коледжу Таврійського агротехнологічного університету.

Інформацію ЗМІ отримали від Романа Круцика - засновника Музею радянської окупації і організатора виставки. За словами організатора заходу, експозицію зареєструвало Міністерство освіти України, а Національна академія наук дала позитивну рецензію про неї. Директор коледжу дав дозвіл на проведення виставки, а самі студенти активно допомагали в її установці. До цього експозицію презентували в Дніпродзержинську, а ще раніше - в 26 українських вузах, повідомляє Вісник Запоріжжя.

Відомо, що 16 листопада, безпосередньо в перший день виставки, в кабінет до директора нанесли візит 5-7 чоловік, які є членами місцевого осередку КПУ. Поки вони розмовляли, двоє молодих комуністів у вестибюлі зривали зі стін плакати, сім з яких вони забрали з собою.

Члени організації «Меморіал» написали на комуністів заяву в міліцію. Правоохоронці склали адміністративний протокол за статтею (дрібне хуліганство). Протягом місяця має відбутися суд. Якщо провину доведуть, то комуністам загрожує штраф близько 126 гривень, або громадські роботи на 40-60 годин, або арешт на 15 діб.

комуністи запоріжжя історія

Знак гривні
Знак гривні