У Донецьку облаштували цілий полігон зі спалення листя (ФОТО, ВІДЕО)

В межах Донецька діє нелегальний полігон по спалюванню листя. Про це повідомляє блогер pauluskp.

«Хоча приватників штрафують за багаття біля дворів, сюди комунальники привозять листя вантажівками - і підпалюють. Полігон знаходиться недалеко від коксохімічного заводу на стику Ворошиловського, Ленінського і Будьоннівського районів. Швидше за все, він не єдиний», - пише блогер.

Він також повідомляє, що, за словами робітників, вони роблять це за розпорядженням Донецького міського голови Олександра Лук'янченка.

У той же час, в мерії Донецька спростовують звинувачення у спалюванні листя.

Як розповів у коментарі «Новини Донбасу» начальник управління благоустрою та комунального обслуговування Донецької міськради Костянтин Савінов, «є рішення виконкому забороняє спалювати листя».

Чиновник додав, що є вказівка складувати листя, а не спалювати. Про нього і говорять робітники.

«Там листя підпалюють жителі. Ми в цьому питанні детально розбиралися. Ми визначили там місце тимчасового складування. Ми протягом зими це листя перевозимо на полігон. Зараз у нас не вистачає часу цю листя перевозити», - заявив Савінов.

Чиновник зазначив, що за фактами підпалу листя влада зверталася в правоохоронні органи та інспекцію з екології. Зараз винні особи встановлюються.

За словами Савінова, в Кіровському, Пролетарському, Будьонівському, Петровському районах Донецька «організовані компостні ями».

В інших районах визначені «місця тимчасового складування листя» для подальшого її поховання на полігонах.

Дим від згорілого листя досить небезпечний для здоров’я людини. Дим, від спаленого листя складається з дрібних часточок, які містять компоненти-забрудювачі. При попаданні в органи дихання, ці мікроскопічні часточки можуть досягти найглибших ділянок легень і залишатися там місяцями і навіть роками. Вдихання цих часточок може призвести до виникнення респіраторних захворювань, зменшити об’єм вдихуваного повітря та зменшити здатність легень використовувати це повітря. Тверді часточки можуть також спричинити приступи астми у деяких людей.

донеччина влада мезозой абзац

Знак гривні
Знак гривні