Приклад Батьківщині і Удару. Громадський активіст, кандидат до ВР Ігор Луценко знявся з виборів.

Кандидат у народні депутати, самовисуванець Ігор Луценко по округу№ 223, що у Шевченківському районі Києва знімає свою кандидатуру з виборчих перегонів і закликає кандидаті від Удару і Свободи домовитися і підтримати єдиного кандидата від демократичних сил.

«Друзі, повідомляю, що знімаюся з виборчих перегонів. І закликаю колег по опозиції переступити через амбіції. Цим кроком хочу дати приклад двом моїм колегам-кандидатам по опозиції, підштовхнути їх до об'єднання заради перемоги», - сказав він.

Ігор Луценко відзначив, що «якщо усім трьом опозиційним кандидатам по Шевченківському району Києва (округ 223) – Руслану Брицькому (УДАР), Юрію Левченку (ВО Свобода) і мені об'єднати зусилля, з'являється серйозний шанс – шанс, можливість – перемогти реального кандидата від Партії регіонів». Кандидатов від влади на окрузі вважається формальний самовисуванець Полипишин.

«І навпаки, якщо не залишити проміж нас одного – то через розтягування опозиційних голосів Пилипишин точно переможе», - додав він.

Ігор Луценко наголосив, що «тепер відповідальність за 223-й округ – на Свободі та Удару, на Левченку та Брицькому».

«Очікую від них кроків, відповідних моєму. Якщо ніхто з них не піде назустріч одне одному, можуть постраждати не тільки виборці Шевченківського району, а й усе місто і вся країна», - заявив Ігор Луценко.

Натомість Свобода офіційно заявила, що не зніматиме своїх кандидатів на узгоджених з Об'єднаною опозицією 35 округах.

Зараз тривають напружені переговори між Ударом і Обєднонаю опозицією щодо знятття менш популярних кандидатів на користь більш популярних. Якщо ці дві сили не домовляться, то більшість депутатів мажоритарників від Києва поповнять ряди ПР. Адже набільшості округів ситуація така сама, як і на окрузі Ігоря Луценка.

Довідка: Ігор Луценко, відомий своїми розслідуваннями, які публікувала Українська правда, а також акціями проти незаконної забудови Києва. Найбільш гучні з них дві. Перша зупинка будівництва елітного будинку на Пейзажній алеї і спорудження на місці будмайданчика скульптурного парку. Друга - зупинка будівництва офісного центру на Андріївському узвозі, яке почала компанія Рината Ахметова. Луценко був одним з ініціаторів протестів проти будівництва. В результаті будівництво припинено, Ахметов пообіцяв збудувати громадський центр.

Ігр Луценко на пікеті КМДА. Дивні коти це копії скульптури на Пейзажній алеї, талісман захисників Києва. Під час кампанії прихильники Ігоря вели агітацію з такими котами.

київ вибори-12

Знак гривні
Знак гривні