«Беркут» гниє з голови. Командири-хабарники звільняють бійців-викривачів (+відео)

У справі сумських беркутівців, які звинуватили свого командира в поборах, стався неочікуваний поворот, йдеться в сюжеті ТСН.

Бійці, що поскаржилися до прокуратури та МВС, - запевняють, попри те, що розслідування кримінальної справи ще не завершили, обвинувачуваний командир повернувся на своє робоче місце і далі тисне на підлеглих. Тепер усі 30 бійців, що заявили про корупцію та підписалися під колективною заявою, опинилися під загрозою звільнення.

"Усі, хто заявили - всіх збираються перевести, або звільнити за статтею. Сказали, без різниці, але ви тут працювати не будете", - розповів один із бунтарів.

А командир, на якого скаржилися, добре почуває себе на своєму старому місці. "Командир на даний момент не відсторонений, він змушує давати неправдиві свідчення в прокуратуру. Особливий тиск йде на тих хлопців, дорослих хлопців, у яких є сім'ї, маленькі діти", - розповів один із незгодних беркутівців.

Водночас в УМВС Сумщини запевняють, що керівник "Беркута" був переведений до іншої служби, та до якої саме - не уточнюють.

"На цій контрольній перевірці підрозділ отримав 70% незадовільних оцінок. Буде перепризначений весь особовий склад на новий штат", - зазначив заступник керівника обласного УМВС Олександр Мальований

Тим часом прокуратура вже встановила - гроші з підлеглих керівництво сумського "Беркуту" - збирало.

"Кошти отримувались керівним складом спецпідпрозділу "Беркут, це було системно, це було постійно протягом тривалого періоду часу", - заявив прокурор Сумської області Руслан Билокінь.

Нагадаємо, командир змушував бійців віддавати по 150 грн із зарплати, погрожуючи у разі відмови помітно "урізати" заробіток.

Завершити розслідування кримінальної справи прокуратура обіцяє вже до 1 листопада, коли з опитаними проведуть очні ставки. І хоча обвинувачення ще нікому не висунули, прокурор області не виключає, що справу, порушену "за фактом" незабаром можуть перекваліфікувати вже "проти" конкретних осіб.

відео міліція скандал корупція

Знак гривні
Знак гривні