Приціл виборця: новий передвиборчий проект на Текстах

На нашому сайті протягом наступних трьох тижнів буде розгорнуто проект, присвячений виборам у Верховну Раду - 2012.

На першому етапі, за адресою http://rada2012.texty.org.ua ви можете знайти повну інформацію про кандидатів-мажоритарників, яка до цього знаходилася у розрізненому вигляді на сайті ЦВК.

Відтепер для кожного виборчого округу, ви зможете порівняти дані з анкет та податкових декларацій всіх учасників виборчих перегонів.

Головна мета проекту - допомогти виборцю розібратися з кандидатами на мажоритарних округах, не заплутатися у морі інформації, та проголосувати усвідомлено.

На другому етапі проекту, який буде анонсовано незабаром, ви зможете зробити свій прогноз та промоделювати, яким буде новий склад Верховної Ради, які політичні сили та в якій кількості будуть там присутні - у залежності від явки та уподобань різних груп населення.

На третьому етапі, ми спробуємо перетворити проект на майданчик, де в день виборів буде оперативно з'являтися інформація про переможців на мажоритарних округах.

Трохи гумору: якщо вам складно розібратися, якій партії ви симпатизуєте, в групі проекту на facebook, кваліфіковані психотерапевти поставлять вам
«політичний діагноз», та допоможуть знайти сусідів по палаті
http://www.facebook.com/2012rada.

Аврам Лінкольн, 16-й президент США, колись сказав: "Виборчий бюлетень сильніше за кулю". Використайте свою зброю за призначенням.

Зробіть «прицільний» вибір! Не схибте!

Ще раз нагадуємо адресу проекту http://rada2012.texty.org.ua

Наразі працює лише розділ, який дозволяє вивчити інформацію про кандидатів на мажоритарних округах. Для цього внизу сторінки потрібно вести номер вашого виборчого округу, або ваші місто і вулицю.

P.S. Головним двигуном по розробці проекту є агенція Р.А.М. 360, працівники якої з ентузіазмом взялися за передвиборчу тему. Сайт Тексти допомагає розміщувати цей інструмент, та бере участь в обговоренні його подальшого розвитку.

Проект знаходиться в пре-альфа стадії, та днями сильно змінить свій вигляд. До того ж, буде додана українська версія інтерфейсу. Рішення робити проект російськомовним належало агенції Р.А.М. 360, оскільки агенція виконує всю роботу від збору до обробки інформації від програмування до дизайну, то ми змогли переконати наших партнерів лише зробити українську версію.

datavis вибори-12

Знак гривні
Знак гривні