Батумський Технологічний Університет. У Грузії відкривають ВНЗ світового рівня.

Батумі - це одне з міст, котре найбільш динамічно розвиваються на всьому пострадянському просторі. Ще десять років тому воно було брудним, куди жодна поважаюча себе людина не поїхала б. Зараз же це візитна картка сучасної, модерної, динамічно мінливої Грузії. А черговим вражаючим об'єктом, який реалізовується в ньому, стало будівництво будинку Технологічного Університету. Приміщення Університету стало найвищим хмарочосом на всьому Кавказі.

Батумі, ще не Сінгапур, але прагне ним стати

Архітектура сучасного Батумі вельми авангардна і цікава. В якості прикладів вражаючих робіт кращих сучасних архітекторів, що працюють в цьому місті, можна згадати проект прикордонного переходу в Сарпі від J. Mayer H. Architects або нового акваріуму від Henning Larsen Architects. А днями в столиці Аджарії добудували ще одну сучасну і цікаву будівлю - хмарочос Грузинсько-Американського Технологічного Університету.
Двухсотметрового вежа, побудована за проектом молодого грузинського архітектора Давида Гогічаішвілі, стала найвищим хмарочосом всього Кавказького Регіону.

Приміщення Грузинсько-Американського Технологічного Університету в Батумі

Планується, що створений на замовлення грузинського та американського урядів, Батумський Технологічний Університет стане найавторитетнішим навчальним закладом регіону. Всі предмети тут викладатимуться англійською мовою, а видаваний випускникам диплом будемо мати таку ж цінність і значимість, що і дипломи ВНЗ США.

Рік навчання тут буде коштувати 12 тисяч доларів. Це величезна сума як для небагатої Грузії, проте уряд країни обіцяє видавати щорічні гранти на безкоштовну освіту найкращим випускникам шкіл.

Адже Грузія і зараз оплачує талановитим студентам навчання в світових університетах. Тепер же вони зможуть отримувати повноцінне західну освіту і на Батьківщині. Тим більше, що передбачається запрошувати в Батумський Технологічний Університет викладачів з Гарварду, Оксфорду, Кембриджу, Массачусетського Технологічного та інших авторитетних навчальних закладів.

Архітектури самого хмарочоса, в якому розміститься університет, то вона виділяється незвичайним структурним елементом - колесом огляду, інтегрованим у вертикальну площину будівлі на висоті 100 метрів. Це перший в світі приклад реалізації подібної ідеї.

грузія освіта досвід

Знак гривні
Знак гривні