Грузія передчуває нове російське вторгнення

Заступник міністра закордонних справ Грузії Ніно Каландадзе заявляє про наявність загрози спроб дестабілізації і провокацій з боку Росії. Про це вона заявила на брифінгу в МЗС.

«Різні представники влади Грузії, особливо МЗС, не раз заявляли, що загроза дестабілізації та провокацій буде мати місце в передвиборний період. Саме на цей період були заплановані російські широкомасштабні військові навчання «Кавказ 2012», тому ми закликали міжнародне співтовариство загострити увагу на цьому факт. Не випадково, що російський військовий вертоліт вторгся на контрольовану територію з порушенням повітряного простору Грузії. Не можна вважати випадковою і концентрацію російських військових підрозділів на окупованій території і поблизу адміністративної лінії. Відповідно, з урахуванням цих обставин і наявного досвіду, звичайно ж, існує загроза спроби дестабілізації і провокацій», - заявляє Каландадзе.

Вона також привітала той факт, що міжнародне співтовариство негайно відреагувало на інформацію грузинської сторони, зокрема, йдеться про заяву Місії ЄС зі спостереження в Грузії, яка різко засудила концентрацію російських військових поблизу лінії окупації.

Джерело: Грузія on-line

грузія війна росія

Знак гривні
Знак гривні