Третина росіян хоче втекти із «руского міра»

Майже третина росіян, що проживають в містах, (31%) хотіли б виїхати із країни. Як передає ТСН , про це свідчать дані дослідження, проведеного аналітичним холдингом "Ромир".

Прагнення виїхати особливо активно почали демонструвати після повернення Путіна на пост президента. Сім років тому, коли проводилося аналогічне опитування, охочих емігрувати було всього 19%.

У той же час більше половини учасників опитування (55%) не хочуть міняти країну. Проте з 2005 року число таких людей помітно скоротилося - раніше воно становило 63%.

Найчастіше бажання виїхати з Росії висловлюють чоловіки, люди з вищою освітою і високим доходом, що знаходяться в цивільному шлюбі або неодружені. Частка бажаючих емігрувати значно вища серед молоді 18-24 років (48%), тобто кожен другий чоловік.

Серед найбільш привабливих для росіян напрямків, як і раніше залишаються Європа (37%), Північна Америка і Австралія з Новою Зеландією, хоча за сім років інтерес до європейських країн впав з 51%, а до Австралії виріс. Падіння інтересу до європейського напрямку експерти пояснюють кризовим станом економіки, у якому перебуває останнім часом низка європейських країн.

Отримані результати експерти називають тривожними, особливо враховуючи, що країну активно прагне залишити молодь. Причину цього фахівці бачать в песимістичних оцінках політичного і економічного майбутнього Росії.

міграція путін росія мезозой світ абзац

Знак гривні
Знак гривні