Дніпродзержинськ зачистили від опозиційних білбордів

У Дніпродзержинську Дніпропетровської області вночі демонтували ще 15 бігбордів, які належать депутату міської ради Віталію Купрію.

За словами Купрія, він вже звернувся до міліції із відповідною заявою. «У ніч на 15 серпня 10 бігбордів, розташованих у різних районах Дніпродзержинська, зникли, а 5 були значно пошкоджені й перекинуті», - зазначив депутат в коментарі Дніпродзержинськ ONLINE.

За його словами, у 2011 році він придбав рекламні конструкції, на яких безкоштовно розміщувалися політична реклама опозиційних сил та суспільно важлива інформація із критикою влади. Зокрема, до останнього часу на рекламних конструкціях висіли бігборди Всеукраїнського об'єднання "Свобода" із текстами: "Набридли знущання влади?", "Любиш місто та Україну?", "Не хочеш жити по понятіям?".

Депутат вважає, що до демонтажу його бігбордів причетна влада. «Я балотуюся у Верховну Раду по 30-му округу, й вони роблять все, щоб на самому початку перегонів мені перешкодити", - заявив Купрій. За його словами, за кілька днів до події йому телефонували із Дніпропетровської облдержадміністрації, повідомивши, що голова ОДА хоче поговорити з ним про бігборди, однак розмова не відбулася.

З посиланням на власні джерела Купрій заявив, що місцевим осередкам «регіонів» було дано завдання зафіксувати місце розташування вказаних білбордов, сфотографувати і передати до Дніпропетровського штаб. Далі, демонтажем бігбордів вночі займалася бригада з обласного центру. За непідтвердженою інформацією є рішення суду на демонтаж зазначених конструкцій, але судячи з того, що події відбувалися вночі, це викликає сумнів.

У ніч на 15 серпня у Дніпродзержинську були демонтовані бігборди з фотографією бабусі з котом на руках та підписом «Взнала, що внук голосував за регіони, переписала хату на кота».

Того ж з'явилася інформація, що автора скандального бігборда у Дніпродзержинську з "бабусею і котом" Максима Голосного оголосили в розшук, а власниця рекламної площі після "серйозної розмови з високопоставленим чиновником" перебуває у реанімації.

Головне управління МВС України в Дніпропетровській області в офіційному повідомленні спростувало звинувачення у політичних переслідуваннях автора бігборда. У міліції зазначають, що 26 липня відносно Голосного було порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Слідчим була винесена постанова про притягнення його як обвинуваченого. У зв’язку з тим, що місцезнаходження Голосного не було встановлено, 27 липня він був оголошений у розшук.

Скандальний білборд з бабусею та котом.

Читайте також: Котики пішли на вибори: Babussy Cat проти Партії регіонів (ДЕМОТИВАТОРИ)

дніпропетровщина реклама вибори-12

Знак гривні
Знак гривні