Культова гра Minecraft може стати першою глобальною фабрикою віртуальних речей

Minecraft - леґоподібний віртуальний світ, де вдень добувають ресурси, вночі захищаються від монстрів, і в якому можна "будувати" будь-що за допомогою віртуальних блоків (глибоко вразитися тим, чим займаються люди в цій грі, можна тут)

Гра є надзвичайно популярною серед просунутих користувачів, однак зовсім недавно відбулася подія, яка може перетворити її із віртуальної забавки у "фабрику", що дозволить перетворювати віртуальні речі на реальні.

Двоє працівників MIT Media Lab, Коді Самтер та Ясон Богес розробили Minecraft.print - скрипт на мові програмування Python, що дозволяє будь-кому взяти будь-який об'єкт з віртуального середовища Minecraft, та перенести його в реальний світ - друкуючи на 3D принтері.

Аналогічно, Eric Haines написав програму Mineways, що генерує 3D файли з моделей у Minecraft, які можуть бути роздруковані і перетворитися на реальність (на сайті програми дуже багато прикладів роздрукованих об'єктів).

Найцікавіше, що побудова об'єктів у грі - процес набагато простіший, ніж їх створення у будь-якому наявному 3D-редакторі, саме тому сотні тисяч користувачів гри вже створили величезну кількість моделей, які виглядають більш ніж переконливо.

майбутнє 3d технології

Знак гривні
Знак гривні