РПЦ молилась «на захист віри». Кирило передрікає революцію

Близько 65 тисяч віруючих Російської православної церкви провели вчора, 22 квітня, молебен «на захист віри» біля храму Христа Спасителя в Москві. З трибуни святі отці говорили про гоніння на церву, ворогах Росії та про те, що усі революції починаються зі святотатства.

Патріарх Кирило, щоб запобігти цій революції, закликав присутніх до мобілізації церкви. Крім цього він запевняв, що Російська православна церква останнім часом піддається «атакам гонителів, не співмірними з тими, що було раніше». Однак, сучасних святинь, над якими вчинили наругу «вороги церкви», окрім самого храму Христа Спасителя, де панк-група Pussy Riot напередодні Паски заспівала свою пісню «Богородице, Путіна прожени», у церковників не знайшлося. Тож на молебен звозилися з усієї Росії святині, які було пошкоджено ще в 1920-1930-их роках. Тож «цвяхом» молебну, який закінчився хресною ходою, стала прострілена ще в 1920-их ікона Казанської Богоматері.

Раніше РПЦ заявляла про організацію кампанії проти себе та особисто проти патріарха Кирила, звинувачуючи в цьому опозицію та Захід. Етапами цієї кампанії, на думку захисників РПЦ, стали «панк-молебен» групи Pussy Riot "Богородиця, Путіна прожени" в храмі Христа Спасителя, скандал навколо суду щодо московської квартири Кирила та інциденту з годинником патріарха, який прес-служба РПЦ «стерла» з фотографії за допомогою фотошопу.

Починаючи з Вербної неділі, 8 квітня, в усіх церквах, що належать Російській православній церкві, в обов'язковому порядку зачитувався циркуляр РЦП, звернення Вищої церковної ради, в якому ворогами церкви оголошено якісь "антицерковні сили" та прибічників "агресивного лібералізму", та закликали паству прийти на молебен на захист віри 22 квітня.

кирило релігія рпц Церква

Знак гривні
Знак гривні