Глава РПЦ Кирило (Гундяєв) знову бавився з фотошопом - затер свій годинник за 30 тисяч євро

Глава Російської православної церкви, відомий своєю пристрастю до дорогих речей та захопленням фотошопом, знову потрапив в незручну ситуацію. Блогери виявили, що на його сайті виставлено фотографії, з яких засобами фотошопу стерто його годинник Breguet вартістю 30 тисяч євро.

Мова йде про світлини з зустрічі патріарха Кирила з міністром юстиції Олександром Коноваловим, яка відбулася 3 липня 2009 року. За ловами блогера Nikolai Pravdorub, раніше на сайті фотографіли були в нормальному - невідредагованому вигляді. Але після нещодавньої заяви патріарха, що у нього є годинник Breguet, але він його ні разу не одяга, фотографії на сайті відредагували.

"На офіційному сайті РПЦ patriarchia.ru була проведена на минулих вихідних ревізія фотознімків в архіві за період квітня-липня 2009 року", - написав блогер.
За його словами, були прибрані всі фотознімки, на яких годинник Breguet помітний на руці патріарха.

"Але тим не менше дані фотографії, хоча і не видно на сайті, тривають залишатися на сервері patriarchia.ru і відкриваються за прямими посиланнями", - сказав він.

Блогер каже, що одна з фотографій, на якій помітні Breguet на руці патріарха, "була грубо відретушована у фотошопі і замінена в старому інформаційному повідомленні на офсайті".

При цьому залишилося відображення годинника на лакованій поверхні кришки столу, а в метаданих фотознімку та стоїть дата 31.03.2012, хоча сам знімок і новина датовані 2009 роком.

"Тобто маємо в наявності докази на самому офіційному сайті РПЦ не тільки того, що патріарх цей годинник носив досить довгий час і одягав його неодноразово, але й того, що була дана команда після його недавньої заяви, приховати цей факт і прибрати з сайту РПЦ знімки з годинником ", - йдеться в повідомленні.

Повідомлення блогера набуло широкого розголосу в інтернеті. Тож прес-служба РПЦ змушена була зреагувати. А саме, вона принесла вибачення за відредаговані фото, назвавши це "технічною помилкою при обробці фотоархіву 2009 року".

"Одним з основних принципів нашої роботи є принципова відмова від використання програм редагування фотографій для зміни вигляду зображень. Обробка фотографій завжди стосується тільки кольору інших технічних показників", - сказано в повідомленні.

"На якій підставі в даній ситуації було допущено грубе порушення нашої внутрішньої етики - питання, що буде розбиратися дуже ретельно, винні будуть строго покарані", - говориться в заяві прес-служби.

Однак це вже не вперше прес-служба патріарха "порушує свою внутрішню етику". Фотошоп було використано й для "примноження" віруючих на літургії, яку проводив Кирило в Харькові в травні минулого року. Тоді паству засобами фотошопу було збільшено вдвічі. Пізніше редактор, яка "розплодила" вірян пояснювала, що зробила це задля "більшої естетики та краси фото".

Що ж стосується дорогих речей, якими себе оточує патріарх, то ця його слабкістю теж добре відома. Окрім його дорогого годинника, в пресі постійно згадуються дорогі авто глави РПЦ та яхта.

Фото, де на руці патріарха ще є годинник.

О, диво! Годинник щез з руки церковника, щоправда його відображення на столі ще залишилось.

кирило релігія рпц Церква

Знак гривні
Знак гривні