СКРІНШОТИ БОЮ Кличка і Чісори. 12 раундів побиття.

На жаль, відправити в нокаут нахабного "зімбабвійського британця", який за день до бою на процедурі зважування дав Віталію Кличку ляпаса і втік, не вдалося. Але не тому, що Віталій пожалів чорношкірого нахабу. Він бив його всі дванадцять раундів, у всіх отримав перемогу за очками. Але Чісора продовжував перти вперед. І так - до кінця бою.

Як виявилося, окрім неймовірного нахабства навіть для такого зарядженого на шоу виду спорту, як професійний бокс, у Дерека Чісори є й інші якості. Перша - це дуже висока "ударостійкість" - мало хто б після таких ударів, на які він наразився ще в початкових раундах, продовжував би й ти в атаку.

Друга якість - це надзвичайно висока мотивація. Чісора дійсно хотів перемогти, і до останніх секунд бою він мав шанси завдати вирішального удару. Втім, Кличкові допомагало те, що техніка в Чісори кострубата, а удари не панчерські - хоча чорношкірому вдалося кілька разів відчутно прикластися до Віталія, в того (на щастя) майже не помітно було гематом. Чого не скажеш про Чісору: той, незважаючи на колір шкіри, відчутно розпух і навіть отримав невелике розсічення. Однак бадьорості не втратив.

Загалом всі дванадцять раундів цього напруженого бою відбувалися за одною схемою: Чісора пер вперед, періодично "вибухаючи" стрибкоподібними атаками, а Кличко тримав його на відстані і використовував будь-яку можливість, щоб ударити. Фірмового кличківського "тримання на відстані" джебом зліва тут не було: Віталій почав підключати праву руку вже в першому раунді, і бив не лише прямі й кроси, але й аперкоти.

Як правило, боксери, що перед боєм нахваляються "роздерти братів", після поразки стають тихими і ввічливими. Чісора і тут виявився унікумом. Мало що він перед початком поєдинку набрав у рота води з пляшки і виплюнув в обличчя Володимиру Кличко - вже після оголошення результатів він у ринзі наривався на скандал з братами, вимагаючи матчу-реваншу з кимось із них.

Однак навряд чи він отримає від братів другий шанс. Після трьох поразок поспіль Чісора в боксерському рейтингу опуститься донизу, і "підніматися" доведеться довго, якщо взагалі вдасться. Зрозуміло, що якби в публіки був надзвичайно високий інтерес до повторного бою (а цей інтерес виражається в мільйонах доларів додаткових гонорарів), Клички могли б і передумати. Втім, сам Чісора навряд чи є настільки цікавим персонажем, щоб бій із ним можна було розкрутити до настільки високого комерційного рівня.

бокс спорт

Знак гривні
Знак гривні