Митрополит Агафангел під час скандального Синоду вкрав печатку УПЦ МП і не віддає її

Спеціальний представник УПЦ МП, діловод канцелярії Київської митрополії архімандрит Аркадій (Демченко) їздив до Одеси аби забрати у Агафангела круглу печатку Української Православної Церкви (Московського Патріархату), або як ще її називають - печатку митрополита Володимира. Але він повернувся ні з чим. Агафангел печатку не віддав зіславшись на те, що він узяв її на зберігання під час засідання Синоду, і на засіданні Синоду її ж і віддасть.

Але коли відбудеться наступне засідання Синоду УПЦ невідомо, як невідомо і те чи збирається владика Агафангел повернути печатку саме на наступному засіданні.

Можливо, одеський архієрей планує утримувати печатку митрополита Володимира "до переможного кінця", тобто до повного одужання глави УПЦ.

Примітно, що утримання печатки одеським митрополитом не санкціоновано ніякими церковними документами і відбувається при мовчазно-толерантному ставленні до цього з боку інших членів Синоду.

Таким чином черговий розкол у православ’ї поглиблюється. Чим закінчаться події спрогнозувати важко. Так само важко сказати, що буде з шикарним автопарком й іншим майном нажитим УПЦ МП у непосильних трудах

За матеріалами Релігія в Україні

УПЦ МП Церква агафангел конфлікт володимир

Знак гривні
Знак гривні