Донецьк проти Януковича: не зважаючи смерть пікетувальника наметове містечко стоїть. Обмануті вкладники штурмують обладміністрацію.

Не зважаючи на вчорашнє вбивство протестувальника, чорнобильці продовжують акції протесту під стінами донецького пенсійного фонду.

Схоже, що демонстрація владою сили, тільки радикалізувала настрої громадян, так сьогодні вранці, як повідомляє донецьке інтернет-видання «Острова» близько 70-ти обманутих вкладників штурмували Донецьку обладміністрацію із криками «Банду геть!»

За словами мітингувальників, поштовхом до штурму стала спроба знести наметове містечко чорнобильців.

На цій акції люди вимагали зниження комунальних тарифів та дотримання прав пільговиків, зокрема, мова йде про дітей війни і чорнобильців.

Вчора увечері при штурмі міліцією наметового містечка чорнобильців у Донецьку нападники затоптали до смерті людину. Як розповів «Українській правді" народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Михайло Волинець, шахтар-інвалід Геннадій Конопльов загинув вчора о 19:10.

За словами депутата, працівники міліції "за участю бандитських формувань у цивільному" почали штурмувати містечко й завалили армійський намет, який був наданий мітингувальникам МНС області.

"Коли повалили намет, у ньому задимівся генератор. Люди опинилися під заваленим наметом, і Конопльова затоптали", - розповів Волинець.

Загиблий не був чорнобильцем, він був головою ветеранської організації учасників війни і дітей війни міста Родинського на Донеччині, членом партії "Батьківщина". Близько тижня знаходився в стані голодування.

За словами депутата, "Швидка" забрала Конопльова вже без ознак життя.
Водночас, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", о 19.00 близько 30 правоохоронців, не пред'явивши жодних документів, увірвалися в наметове містечко і звалили великий намет.
Пізніше біля Управління пенсійного фонду сталася бійка між інвалідами-чорнобильцями та працівниками міліції.

Як повідомляє кореспондент агентства, чорнобильці пішли на штурм Управління пенсійного фонду, коли дізналися, що від серцевого нападу помер мітингувальник, постраждалий після зносу намету.

"Одному інваліду стало погано ... він помер у швидкій допомозі", - повідомив один з активістів Володимир Деркач.

Правоохоронці забрали з собою намет, 2 печі-буржуйки, а також генератор. Решта інвентаря залишилася лежати на землі. Інші намети не чіпали, передає кореспондент агентства.

"Геннадій Іванович лежав на своїй розкладачці, - розповів учасник голодування Петро Балаклєєць. - Коли нас разом накрило брезентом. Кілька людей в штатському увірвалися в намет, залили пічки-буржуйки водою, і дим повалив у намет. Ми стали кашляти, задихатися, в темряві і метушні нічого не можна було розібрати. На нас потрапляли стійки. Згортаючи намет, вони бігали прямо по людях, які лежали під брезентом. Звернувши, завантажили в "КамАЗ", і тут ми побачили, що погано нашому товаришеві. Він уже не дихав. Намагалися зробити штучне дихання - все марно. Працівники "швидкої", забрали його в машину. Міліція оточила "швидку", не підпускала нас, але ми їх відтіснили, запитали у лікаря - як там наш Геннадій Іванович. Лікар мовчки підняв стрічку кардіограми - показав пряму лінію. Ми зрозуміли, що це все", - наводить слова учасника акції Gazeta.ua

Сьогодні вранці біля місцевого пенсійного фонду зібралося близько 200 людей.

Як повідомляє кореспондент «Острова» з місця події, учасники заявляють, що продовжать акцію протесту. Вони пов'язали на рукава чорні стрічки в пам'ять померлого після зносу намети учасника голодування70-річного Геннадія Конопльова і збирають гроші на його похорон - «хто скільки може».

Поруч із наметовим містечком на одній з легкових машин протестуючі вивісили гасла: «Геннадій Іванович Конопльов убитий бандою уряду Януковича» і «Хочете жити?! Озброюйтесь лопатами. Прем'єр-міністр Азаров ».

На місці події організовано громадська приймальня народного депутата від БЮТ Михайла Волинця.

Один з обманутих вкладників біля Донецької облдержадміністрації. Акцію організував "Союз обманутих вкладників" та Фронт Змін

донеччина міліція протест чорнобильці злочин соцзахист диктатура

Знак гривні
Знак гривні